Testiran mladić (16) u Čačku na koronavirus: Stigli rezultati!

Autor: srbijadanas.com, Republika

Vesti

18.03.2020

10:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šesnaestogodišnji mladić iz Čačka koji je bio hospitalizovan u bolnici, nema koronavirus, potvrdio je danas gradonačelnik Milun Todorović.

RepublikaFoto: e-stock/D. MILENKOVIĆ
Foto: Ilustracija

On je istakao da je oko tri stotine građana i dalje u izolaciji, uključujući i 117 Kineza koji se nalaze u karantinu u Pakovraću. 

- Epidemiološka situacija u odnosu na prethodni dan nije bitnije izmenjena. Broj lica koja se stavljaju u kućnu izolaciju blago se povećava. Dom zdravlja je organizovao prijemno-trijažni punkt u Ambulanti LjUBIĆ za sva lica za koja se može sumnjati da boluju od Kovida – 19, odnosno da su sa povišenom temperaturom i znacima infekcije disajnih puteva. Pored toga, Dom zdravlja je organizovao noćno dežurstvo pedijatra, pa će tako umesto u Opštoj bolnici isto da se odvija u Domu zdravlja - izjavio je Todorović.

Opšta bolnica intenzivno priprema kapacitete za prijem obolelih kroz povećanje broja postelja, na taj način što se smanjuje redovan posao i prelazi na uslove rada u vanrednom stanju.

Fond zdravstvene zaštite radi na problemima organizovanja rada u uslovima novih zakonskih mera, a pre svega na tome da reguliše pitanja produžavanja recepata, načina komisijskog rada i davanja uputa za lečenje. Istovremeno se trude da ubrzaju nabavku zaštitne opreme za zdravstvene ustanove.

Radni tim i gradonačelnik apeluju na sugrađane da se pridržavaju svih propisanih mera u cilju sprečavanja širenja bolesti Kovid – 19.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading