Studenti medicine pomažu u borbi sa koronom! Građani od sada imaju još deset dežurnih telefonskih linija

Autor:

Vesti

17.03.2020

17:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

S obzirom na veliku potrebu građana za informacijama u vezi sa novim koronavirusom COVID-19, od danas je otvoreno još deset dežurnih telefonskih linija koje građani mogu dobiti pozivanjem broja telefona 011/2684566.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto ilustracija

Studenti Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu obratili su se Institutu za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" u nameri da kao volonteri pomognu u informisanju građana.

Tim povodom, danas je više od pedeset studenata Medicinskog fakulteta, na edukaciji sa epidemiolozima, dobilo sve potrebne informacije o epidemiološkim i kliničkim karakteristikama infekcije novim koronavirusom i preporuke o načinima postupanja za građane koji budu tražili savet i informacije putem dostupnih kontakt telefona.

Dežurni telefoni otvoreni su za građane svakog dana od 8 do 22 časa.

Pored toga, od sutra će u cilju komunikacije u vezi sprečavanja širenja koronavirusa u funkciji biti i dodatnih više od dvadeset novih telefonskih brojeva, koji će biti objavljeni na sajtu Ministarstva zdravlja, Instituta za javno zdravlje Srbije i portalu covid19.rs

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading