CarGo sa studentima Šumarskog fakulteta u akciji pošumljavanja i čišćenja Beograda

Autor: Republika

Vesti

13.03.2020

13:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Članovi Udruženja CarGo pridružili su se danas akciji pošumljavanja i čišćenja koju organizuju studenti Šumarskog fakulteta u cilju da Beograd postane zelenije i zdravije mesto za život.

RepublikaFoto: Car Go

U akciji "Tvoj život su tvoja dela" biće posađeno više od 1.000 bagremova u Lipovačkoj šumi, a ove godine akcija je proširena i na čišćenje hektara površine okolnog terena i šume.

Aleksandar Vučić, predsednik Udruženja građana CarGo, rekao je da se Udruženje trudi da pomogne u humanitarnim aktivnostima, ali i kroz konkretne akcije koje dugoročno doprinose celom društvu i zdravlju građana.

RepublikaFoto: Car Go

- U ovakvom teškom trenutku za ceo svet i za našu zemlju, u vreme pandemije, odlučili smo da pored konkretnih mera u našem udruženju, učinimo sve što možemo da naša okolina bude čistija i zdravija za nas i za našu decu. Ponosni smo na mlade ljude koji su nas pozvali u zajedničku akciju na otvorenom. Mladi, njihove ideje i ovakve inicijative pokazelj su da je Srbija na dobrom putu - izjavio je Vučić.

Foto: Car Go

Vučić je podsetio da je CarGo nedavno proširio flotu sa hibridnim i električnim automobilima i da je cilj da do 2023. godine cela flota bude sastavljena od električnih automobila koji ne štete životnoj sredini.

Nikola Popović, prodekan Studentskog parlamenta Šumarskog fakulteta, rekao je da ovom akcijom žele da rade na izgradnji zdrave okoline, ali  i da povežu ljude u zajedničku misiju.

RepublikaFoto: Car Go

- Pošumljavali smo u Sremskim Karlovcima, a nakon Lipovačke šume u planu su Stara Planina i Goč. Zaista se nadam da će ova akcija i dalje rasti i da će se održavati na mesečnom nivou - izjavio je Popović i zaključio da Šumarski fakultet ove godine proslavlja 100 godina od osnivanja i da nastavljaju sa akcijama pošumljavanja i čišćenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading