Gradonačelnik potvrdio: U Čačku dve osobe zaražene koronom

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

13.03.2020

11:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Čačku je kod dve osobe, muškarca i žene, potvrđeno prisustvo korona virusa, izjavio je danas gradonačelnik tog grada Milun Todorović.

RepublikaFoto: Promo
Milun Todorović

Todorović je na konferenciji za novinare rekao da je muškarac na infektivnom odeljenju Kliničkog centra Srbije u Beogradu, kao i žena koja je došla iz Nemačke na jedan rođendan, prenosi Glas zapadne Srbije.

- Ono što predstavlja poseban problem jeste da je na tom rođendanu bilo dosta mladih i dosta ljudi koji su imali kontakt sa njom - kazao je Todorović, dodajući da je ta žena takođe smeštena na infektivno odeljenje u Kliničkom centru Srbije.

- Pratićemo situaciju tih osoba koji su bili u kontaktu sa osobama koje su pozitivno testirane na COVID-19 - kazao je Todorović.

Grad Čačak preduzima intenzivne mere u vezi sa novonastalom situacijom, koja se prati već nedeljama, rekao je Todorović i dodao da će apotekarska ustanova i svi infektolozi dati prave smernice koje treba poštovati kao i sve preporuke Vlade Srbije u dogovoru sa Ministarstvom zdravlja.

Do sada je, prema podacima Ministarstva zdravlja, u Srbiji 31 osoba pozitivna na COVID19.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading