Srbija zatvara granice do daljnjeg: "Cementirani" manji granični prelazi!

Autor: blic.rs, republika.rs

Vesti

12.03.2020

08:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Granični prelazi sa tri države od danas su, zbog sprečavanja širenja koronavirusa, zatvoreni za putnike i putnički saobraćaj. Srbija je zatvorila granice sa Hrvatskom i Bosnom i Hercegodinom, dok je Severna Makedonija zatvorila granice sa Srbijom.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Foto: Ilustracija

Portparol Policijske uprave osječko-baranjske Zoran Kon potvrdio je za "N1" da je Srbija zatvorila neke granične prelaze s Hrvatskom u sklopu mera borbe protiv širenja korona virusa. Kon je rekao da su zatvoreni granični prelazi Batina-Bezdan, železnički most Erdut-Bogojevo te rečni prelaz Apatin.

Zatvoreni su i neki granični prelazi sa Bosnom i Hercegovinom. Mere se primenjuju jutros od 7 sati.

Iz Granične policije BiH rekli su da su obavešteni o merama i da se radi o prelazima Badovinci-Popovi, Jamena-Donje Crnjelovo, granični prelazi za pogranični saobraćaj Mokronozi i Carevo Polje, granični prelaz Zvornik (Stari most), železnička stanica Brasina na teritoriju Srbije, te granični prelaz Skelani-Bajina Bašta.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Foto: Ilustracija

S druge strane, severnomakedonsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je granični prelaz Prohor Pčinjski od danas je zatvoren za putnike i putnička vozila, u skladu sa dogovorom sa Vladom Srbije.

Kako je saopšteno, svi putnici će se preusmeravati na granični prelaz Tabanovce - Preševo, prenela je sinoć MIA.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Foto: Ilustracija

Vlada Srbije juče je saopštila da će jedna od mera sprečavanja pojave, širenja i suzbijanja zarazne bolesti COVID-19 biti i preusmeravanje međunarodnog putnog saobraćaja na glavne granične prelaze, kao i da će privremeno biti zatvorena 44 manja i povremena granična prelaza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading