Sve trgovine dobro snabdevene! Ne treba praviti zalihe, a evo i zašto

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

11.03.2020

19:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve trgovine u Srbiji uredno su snabdevene osnovnim životnim namirnicama koje su u potpunosti dostupne potrošačima i nema potrebe za stvaranjem zaliha, poručeno je posle sastanka ministra trgovine Rasima Ljajića i predsednika PKS Marka Čadeža sa predstavnicima nacionalnih trgovinskih lanaca.

RepublikaFoto: Tanjug/O. TOSKIĆ
Foto: Ilustracija

Na drugom sastanku su bili predstavnici lanaca koji posluju na teritoriji cele Republike Srbije - Delez, Merkator, Lidl, Univereksport, Gomeks, DTL, Aman i DIS.

Predstavnici trgovinskih lanaca su ukazali da ne postoji potreba da potrošači stvaraju zalihe namirnica, jer se rad i snabdevanje odvijaju neometano, a svi njihovi kapaciteti su adekvatno pripremljeni za potencijalnu povećanu tražnju za određenim grupama proizvoda.

Ministar Ljajić ukazao je na važnost pune i redovne komunikacije između ministarstva, PKS Srbije i trgovinskih lanaca radi što bolje koordinacije u trenutnim okolnostima. On je dodao da je Vlada Srbije spremna da čuje mišljenja i potrebe domaćih trgovinskih lanaca, kao i iskustva inostranih koji posluju u Srbiji, a imaju prodajne objekte u evropskim zemljama gde je povećan broj obolelih.

Predsednik PKS Marko Čadež je naglasio da trgovinski lanci koji posluju na domaćem tržištu preko Privredne komore Srbije u svakom trenutku mogu da se informišu o svim propisanim procedurama i preporukama koje predviđaju nadležna državna tela u aktuelnoj situaciji.

- PKS je na raspolaganju predstavnicima trgovinskih lanaca za svako pitanje i eventualnu nedoumicu u trenutnim okolnostima. Na redovnim nedeljnim sastancima nastavićemo da pratimo situaciju - istakao je Čadež, saopštila je PKS.

Obrad Popović, predsednik Grupacije trgovaca prehrambenom robom PKS i direktor „Domaćeg trgovinskog lanca DTL" rekao je da lanac snabdevanja od dobavljača ka maloprodajnim objektima funkcioniše redovno što znači da ne postoji potreba za stvaranjem dodatnih zaliha artikala koji se nalaze u prodavnicama robe široke potrošnje.

- Dogovorili smo se da se svake nedelje sastajemo na ovom nivou i da razmenjujemo aktuelne informacije - rekao je Popović.  U izjavi za Tanjug Popović je rekao da je popunjenost rafova redovna, kao i da je stanje zaliha u magacinima maloprodajnih objekata na redovnom nivou. - Ne postoji nikakvih problema u snabdevanju po bilo kom osnovu i u bilo kom maloprodajnom sistemu - rekao je on.

Situacija oko snabdevanja robom široke potrošnje će i dalje biti praćena svakodnevno, informacije će biti razmenjivanje preko PKS, a sledeći sastanak sa istim učesnicima biće održan sledeće nedelje.

 







 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading