Stevanović: Niko od zaraženih nije životno ugrožen

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

10.03.2020

15:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Troje pacijenata zaraženih novim korona virusom, koji se leče na Infektivnoj klinici KCS, nisu životno ugroženi i dobrog su opšteg stanja, rekao je danas direktor te klinike Goran Stevanović.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Goran Stevanović

U svojoj izjavi za medije, Stevanović navodi da zaraženi pacijenti pokazuju kliničke znake "umereno teške forme korona virusne bolesti".

- Svi oni imaju respiratorne tegobe, imaju početne znake zapaljenskih promena na plućima, što je uobičajeno za ovu formu bolesti - objasnio je direktor Infektivne klinike KCS.

Stevanović je naveo da su pacijenti dobrog opšteg stanja, da se ne nalaze u jedinici intenzivne nege, već na odeljenju opšteg tipa, ali u sistemu stroge izolacije, kako ta bolest i zahteva.

- U ovom trenutku niko od naših pacijenata koji su pozitivni nije životno ugrožen - naglasio je on.

Stevanović ističe da se sve zemlje u kojima ima zaraženih novim korona virusom, pridržavaju algoritama koje preporučuje Svetska zdravstvena organizacija, a to je da se pacijenti otpuštaju nakon što prestanu svi simptomi bolesti i budu pristigla dva uzastopna negativna PSR nalaza na COVID-19.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading