Tinejdžer iz Vlasotinca smešten u izolaciju: Sumnja se na koronavirus!

Autor: telegraf.rs

Vesti

06.03.2020

15:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šesnaestogodišnjak iz Vlasotinca, koji je pre nekoliko dana doputovao iz Italije, transportovan je uz sve neophodne mere bezbednosti u leskovačku Opštu bolnicu jer se sumnja da je oboleo od koronavirusa, ali to tek treba da potvrde analize beogradskog Instituta "Torlak".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Kako je rekao direktor Opšte bolnice Leskovac Nebojša Dimitrijević, on se trenutno nalazi u izolaciji na Infektivnom odeljenju.

- Boravio je u inostranstvu i ima simptome koji ukazuju na mogućnost da je zaražen koronavirusom. Inače, mladić se oseća dobro. Tačno je da ima temperaturu i kašlje. Odrađen mu je snimak pluća i on pokazuje zadovoljavajuće rezultate. Nema mesta panici - kaže Dimitrijević.

Direktor leskovačke Opšte bolnice navodi da ovo nije prvi slučaj da se neki pacijent, po unapred predviđenim procedurama, hospitalizuje u ovoj bolnici zbog sumnje na koronavirus i da se privremeno izoluje, ali da je prvi "ozbiljniji" jer je pacijent došao iz područja u kojem su registrovani zaraženi virusom.

- Imali smo nekoliko takvih slučajeva i svaki put se pokazalo da su rezulati analiza negativni, pa su pacijenti puštani kućama. Čim se pojavi sumnja na koronavirus mi smo dužni da se ponašamo kao da jeste reč o tom virusu, dok se analizama ne pokaže jesu li te sumnje opravdane. Mladić je u izolaciji. Preduzeli smo sve neophodne mere i čekamo rezulate analiza koje su jedine merodavne - zaključuje Dimitrijević i dodaje da su zdravstveni radnici dužni da se do tada prema svakom sumnjivom slučaju ophode kao da je reč o koronavirusu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading