Bivši oficir KFOR-A otvorio dušu: CIA je oslobodila glavnog osumnjičenog za napad na autobus "Niš ekspresa"!

Autor: srbijadanas.com, republika.rs

Vesti

29.02.2020

13:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši pripadnik KFOR-a na Kosovu, norveški oficir Kristijan Kaš, izjavio je danas da je američka CIA sabotirala istragu terorističkog napada na autobus "Niš ekspresa" 2001. na Kosovu i da je optuženog za taj napad, člana tzv. OVK Fljorima Ejupija, pustila iz svoje baze Bondstil.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Kako prenose mediji, u predavanju na Fakultetu za diplomatiju i bezbednost, Kaš, koji poslednjih nekoliko godina živi u Beogradu, rekao je da je te podatke dobio od nekadašnjeg glavnog istražitelja Unmika Džoa Mekalistera.

- Mekalister je spreman da dode u Srbiju i svedoči - dodao je Kaš i istakao da bi SAD trebalo da se zbog toga izvine Srbiji.

On je takođe rekao da je protiv podele Kosova, čak i ako je to uslov za evropske integracije Srbije.

Kaš je pohvalio francuskog predsednika Emanuela Makrona zbog toga što je sprečio zapocinjanja pregovora EU sa Severnom Makedonijom i Albanijom, jer je tako, kako je ocenio, "spreceno opkoljavanje Srbije".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading