(ŠOK FOTO) Odsečeni od sveta! Zbog mećave delovi Srbije potpuno blokirani

Autor: K.J.

Vesti

28.02.2020

15:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sneg koji je tokom petka padao celog dana na Sjeničko pešterskoj visoravni stvorio je nevolje tamošnjem stanovništvu.

RepublikaFoto: ST/K. JOVANOVIĆ
Sjenica pod snegom

Sabraćaj u Sjenici se odvijao otežano, a putari su od jutra i prvih pahulja intenzivno radili na čišćenju. Dodatnu nevolju pravio i vetar koji je duvao brzinom od oko 60 kilometara na sat.

Snežni pokrivač dostigao je visinu od oko 25 centimetara, a neka od sela su veoma brzo zavejana i do njih je bilo teško doći. 

Kišu koja je tokom ranih jutarnjih časova počela da pada u opštinama Polimske doline i u zlatarskom kraju zamenio je sneg koji je doneo nedaće vozačima. U Novoj Varoši u gradskom jezgru beli pokrivač dosegao je debljinu od 30 centimetara, dok ga na Zlataru ima duplo više.  Zabelelo se i Prijepolje, za kratko vreme u gradu je palo nekoliko centimetara snega a u brdima  on je višestruko veći.  

Problema u funkcionisanju saobraćaja bilo je najviše na deonici od Bistrice ka Novoj Varoši, gde su stali kamioni sa prikolicama. Saobraćaj se otežano odvijao i na putu od Pljevaljske petlje prema Jabuci i dalje ka graničnom prelazu sa Crnom Gorom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading