Vlada Nemačke donirala softver za praćenje povratnika Komesarijatu za izbeglice Srbije

Autor: Republika

Vesti

27.02.2020

13:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlada Nemačke, u okviru globalnog programa "Migracije za razvoj", koji sprovodi nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, donirala je Komesarijatu za izbeglice i migracije Srbije softver za praćenje procesa readmisije.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Zahvaljujući tome, komesarijat će imati mogućnost da vodi evidenciju i da prikuplja podatke o svim povratnicima, što će omogućiti uspešno kreiranje programa podrške i reintegracije povratnika.

- Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije od 2011. godine vodi evidenciju o povratnicima po osnovu Sporazuma o readmisiji. Ti podaci se Čuvaju u našoj bazi. Međutim, zahvaljujući donaciji nemačke vlade, kroz program koji realizuje GIZ, unapređena je postojeća baza koja će biti operativna onlajn, a što je najvažnije i dostupna našim poverenicima u svim opštinama Srbije - objašnjava Dejan Milisavljevic, savetnik u Komesarijatu za izbeglice i migracije Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading