DODELJENE NAGRADE: Ovi sudovi su bili najažurniji

Autor: Tanjug

Vesti

05.10.2017

19:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vrhovni kasacioni sud dodelio je nagrade i priznanja najboljim i najažurnijim prvostepenim sudovima u državi u poslednjih godinu dana u cilju promovisanja efikasnosti, kvaliteta i inovativnosti u radu, kao i najbolje prakse.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Predstavnicima najboljih sudova, priznanja je uručio predsednik VKS Dragomir Milojević u Vrnjačkoj banji u okviru savetovanja sudova Godišnjeg savetovanja sudova "Sudijski dani 2017", koje je organizovao VKS.

Stari predmeti

Prvu nagradu u kategoriji "Povećanje broja rešenih starih predmeta u sudu u odnosu na isti period prethodne godine", dobio je Privredni sud u Beogradu, drugu nagradu je dobio Osnovni sud u Lazarevcu, a treću nagradu dele Osnovni sud u Ivanjici i Osnovni sud u Bujanovcu.


U kategoriji "Povećanje broja ukupno rešenih predmeta u sudu u odnosu na isti period prethodne godine", prva nagrada dodeljena je Višem sudu u Leskovcu, druga Višem sudu u Nišu, dok treću dele Treći osnovni sud u Beogradu i Viši sud u Kruševcu. 

Priznanja za doprinos unapređenju efikasnosti i kvalitetu sudskog sistema dodeljena su Višem sudu u Užicu, Višem sudu u Kraljevu, Prvom osnovnom sudu u Beogradu, Osnovnom sudu u Kragujevcu, Osnovnom sudu u Nišu, Osnovnom sudu u Pančevu, Osnovnom sudu u Prijepolju, Osnovnom sudu u Sjenici, Osnovnom sudu u Šapcu, Privrednom sudu u Kraljevu, Privrednom sudu u Sremskoj Mitrovici, Privrednom sudu u Požarevcu, Prekršajnom sudu u Kruševcu, Prekršajnom sudu u Prokuplju i Prekršajnom sudu u Subotici.

Poboljšanje rada

Priznanja za inovacije koje su doprinele poboljšanju rada suda dodeljena su Drugom osnovnom sudu u Beogradu, Trećem osnovnom sudu u Beogradu Osnovnom sudu u Novom Sadu, Osnovnom sudu u Užicu i Osnovnom sudu u Požegi.

Posebno priznanje za inovaciju dodeljeno je Osnovnom sudu u Požegi za kontinuirano efikasno upravljanje sudom koje je rezultiralo kontinuiranim smanjenjem broja nerešenih predmeta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Nebojsa

05.10.2017 19:52

Ima li neki sud da nije dobio nagradu? I trebalo se gledati u apsolutnim iznosima a ne u procentima da bi se dobila prava slika o efikasnosti.