Borba proslavila svoj 98. rođendan

Autor:

Vesti

24.02.2020

20:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija Borba proslavila je 24. februara svoj 98. rođendan svečanom manifestacijom u Skupštini grada Beograda, a tom prilikom dodeljene su zahvalnice institucijama i pojedincima na ostvarenim vrhunskim rezultatima u oblastima kojima se bave, kao i na ime dugogodišnje i uspešne saradnje sa Borbom.

RepublikaFoto: Republika
Hor "Čarolija"

Ovog puta, glavno "Najborbenije" priznanje pripalo je Matematičkoj gimnaziji,zbog mnogobrojnih uspeha i afirmacije Srbije u svetu, u čije ime se zahvalila direktorka naše najtrofejnije škole Mirjana Katić.

Direktor Borbe i predsednik Organizacionog odbora Andrija Jorgić uručio je i gradonačelniku Beograda, Zoranu Radojičiću, zahvalnicu namenjenu gradu Beogradu na ime uspešne i dugogodišnje saradnje.

-  Grad Beograd je veoma bitan za sve što u Borbi radimo, zahvalni smo i na tome što nam je omogućeno što 98. rođendan obeležimo u zdanju Starog dvora. Časopis koji smo ponovo pokrenuli je najmanje što smo mogli da uradimo za brend Borba. Takođe, želja nam je da damo podršku štampanim medijima da istraju u svojim nastojanjima da se održe na tržištu. Časopis koji smo pokrenuli biće fokusiran na kulturu, turizam I modu, kao I na mnoge druge stvari kojih, čini nam se, nema dovoljno u domaćim medijima – istakao je Jorgić.

RepublikaFoto: Republika
Andrija Jorgić i Zoran Radojičić

Prema rečima gradonačelnika, Borba je oduvek bila simbol istine, borbe za slobodu i lepe reči, kao i istinite informacije.

- Za Borbu su pisali Andrić, Crnjanski, Selenić, Ćosić i mnogi drugi, što je samo po sebi dovoljno i teško je nešto dodati. Ne bi trebalo zaboraviti da iz Borbe na neki način potiču Atelje 212, Radio Studio B, Večernje novosti, dečji časopis Kekec, a to sve govori da je Borba bila stub srpske kulture i više od novine, čiji je glavni cilj informisanje. Danas je na ceni instant informacija, koja skreće pažnju pod pritiskom tiraža i čitanosti. Sve drugo u današnje vreme dolazi posle toga i ta sila je veoma jaka – naveo je Radojičić.

RepublikaFoto: Republika
Andrija Jorgić i Zoran Radojičić

U ime Studija B priznanje je primila urednica Sanja Lubardić, dok je zahvalnicu modna kreatorka Suzana Perić posvetila upravo kompaniji Borba. Na svečanosti su uručene zahvalnice i direktorki sektora za preduzetništvo Privredne komore Srbije Brankici Simanić i direktoru JKP "Skloništa" Nebojši Stojanoviću.

Priznanje za najboljeg radnika Borbe ponela je Nataša Jovičić.

Prisutne zvanice imale su priliku da vide i dokumentarni film "Borba – Ime koje život znači", čuju Dečji hor "Čarolija" i KUD "Šumadija 05", a sa sobom su poneli i novi broj časopisa Borba.

RepublikaFoto: Republika
Andrija Jorgić i Zoran Radojičić

Nakon 12 godina od poslednjeg broja na kioscima, Borba ponovo počinje da izlazi, ali kao mesečnik koji će se baviti kulturom, modom i turizmom.

- Pored časopisa u planu je i osnivanje muzeja medija u zgradi Borbe. Biće to mesto gde će svaka redakcija imati svoj kutak i priliku da ljudima pokaže kako radi - najavio je Jorgić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading