Ministarstvo zdravlja izdalo saopštenje povodom novonastale situacije u vezi širenja ovog virusa u Italiji

Autor: Republika

Vesti

24.02.2020

13:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radna grupa Ministarstva zdravlja za kontrolu virusa Covid-19 održala je hitan sastanak u cilju preduzimanja adekvatnih mera povodom novonastale situacije u vezi širenja ovog virusa u Italiji.

RepublikaFoto: Photo by Martin Brosy on Unsplash
Foto: Ilustarcija

U skladu sa navedenim, odmah je izvršeno usklađivanje kriterijuma u Algoritmu za postupanje u nadzoru nad putnicima koji su boravili u zaraženim odnosno epidemiološki rizičnim područjima, koje podrazumeva pojačan nadzor putnika na graničnim prelazima.

Pored putnika koji su boravili na teritoriji NR Kine u oblastima zahvaćenim epidemijom novim korona virusom, a koji su u dosadašnjem periodu kontrolisani u postupku redovnog pojačanog nadzora od strane nadležne inspekcije ministarstva zdravlja i mobilnih epidemioloških timova nadležnih instituta i zavoda za javno zdravlje, od danas su pojačanim nadzorom i posebnom kontrolom, na svim graničnim prelazima, obuhvaćeni i putnici koji dolaze iz Republike Italije. Takođe, izmenjeno je i zdravstveno upozorenje koje se deli svim putnicima, a koje se odnosi na zaražena odnosno epidemiološki rizična područja.

Pored toga, održani su i sastanci sa predstavnicima Vojske Srbije i drugim nadležnim državnim organima, kao i Svetskom zdravstvenom organizacijom (WHO) u cilju preduzimanja svih neophodnih mera kako bi se sprečilo širenje virusa na teritoriji Republike Srbije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading