Novost za građane Srbije: Ovo su promene uvedene u katastar!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

24.02.2020

10:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skupština Srbije usvojila je danas izmene i dopune Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i vodova, kojima će ubrzati upis u katastar i dostava rešenja od katastra nepokretnosti.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Katastar nepokretnosti

Ubuduće se rešenje katastra dostavljati na tri načina, a jedan od njih je eletronskom poštom.

Sva rešenja koja se ubuduće budu donosila u katastru istog časa po potpisivanju će biti objavljena na sajtu Republičkog geodetskog zavoda, što znači da oni koji su predali zahtev za upis nepokretnosti, moći će prema broju predmeta da pretražuju predmete.


Rok od 30 dana do pravosnažnosti počeće da teče kada rešenje bude objavljeno na sajtu.

Zakon predviđa i da se rešenje dostavi i putem poštanskog operatera, međutim, ukoliko poštar ne nađe stranku na adresi i ne uspe da uruči rešenje odmah pri dolasku, ostavlja obaveštenje da će svoje rešenje moći da preuzme u pošti i to u narednih 15 dana, a ne u 24 časa kako je sada predviđeno.

Kada je reč o upisu, stranke neće morati ni da podnose zahtev, neće morati ni da podižu rešenje za određenu vrstu zabeležbi i neće morati da plaćaju taksu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading