(VIDEO) Srbin sa kruzera bezbedan u Italiji, ovu poruku poslao je Dačiću i srpskoj ambasadi

Autor: Tanjug

Vesti

23.02.2020

16:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemanja Marinković, Srbin koji je iz kineskog Vuhana prebačen u Italiju, zahvalio se srpskoj ambasadi i ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću.

RepublikaFoto: facebook.com/Marinković Nemanja
Nemanja Marinković

- Trenutno se nalazim u Italiji u Rimu. Hteo bih da se zahvalim svima iz ambasade, ambasadoru Goranu Aleksiću, naravno Ivici Dačiću i Italijanima koji su me primili ovde - rekao je Marinković u video snimku koji je objavio na Fejsbuku.

Pogledajte snimak.

 

Dačić: Nijedan srpski državljanin nije zaražen korona virusom

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da do sada nije zabeležen nijedan slučaj da je neki državljanin Srbije zaražen korona virus.

Govoreći o srpskim državljanima na kruzeru "Dajmond princes", koji se nalazi u japanskoj luci Jokohama, Dačić je ponovio da je od 14 naših ljudi na tom brodu troje evakuisano, dvoje putnika i jedan član posade, dok je preostalih 11 članova posade još u karantinu na brodu.

- Nemamo novih informacija sa kruzera. Svi putnici su evakuisani, ostala je posada, među kojima i 11 naših ljudi. Jedan naš državljanin, inače član posade na tom brodu, nalazi se u karantinu koji je napravljen u vojnoj bazi u Italiji, on je zdrav i bez simptoma - rekao je Dačić na konferenciji za novinare u Ministarstvu spoljnih poslova.

Kaže da su se taj naš državljanin i državljanin Crne Gore prijavili da budu evakuisani avionom Vlade Italije, ali i napominje da je test pokazao da je Crnogorac zaražen korona virusom, zbog čega je ostao na brodu.

- On je još na brodu, nije u bolnici, za sada je dobro - rekao je Dačić.

Šef srpske diplomatije ističe da Srbija pruža punu podršku Kini u borbi protiv korona virusa i da će, ako sve bude u redu sa avionskim linijama, u sredu biti u Pekingu, gde će se sastati sa ministrom spoljnih poslova Kine.
 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading