Ambasador Srbije u Japanu: Srbi na kruzeru se osećaju dobro, čekamo rezultate testa

Autor: Tanjug

Vesti

22.02.2020

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasador Srbije u Japanu Nenad Glišić izjavio je danas da se na brodu "Dajmond prnices" kod Jokohame nalazi još 11 državljana Srbije, članovi posade čije testiranje bi trebalo da bude okončano danas.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustarcija

Dvoje srpskih državljana, putnika, juče je stiglo u Beograd, a treći državljanin, član posade, je evakuisan italijanskim avionom do Rima.

- Preostali državljani Srbije na brodu su ranije od kompanije "Princes kruzer" dobili informaciju da će biti uveden novi karantin bez obzira na rezultate testa - rekao je Glišić za TV Prva.

Istovremeno, kako je dodao, član posade iz Crne Gore koji je juče pozitivno testiran još uvek se nalazi u izolaciji na brodu i čeka premeštaj u medicinsku ustanovu.

Amasada Srbije u Tokiju je u stalnom kontaktu sa ovim državljnima Srbije i državljaninom Crne Gore.

Oni se za sada osećaju dobro i dobro su raspoloženi, a jedina neizvesnost je oko izlaska sa broda.

- Ako budu negativno testirani oni mogu da izađu sa broda odmah ako imaju način da se vrate na destinacije na koje žele - rekao je ambasador i dodao da se razmatraju sve opcije evakuacije, a da do tada moraju da ostanu u karantinu.

Glišić je dodao i da je crnogorski državljanin na brodu dobro, da nema simptome i da čeka drugi test. Ambasada insistira kod japanskih nadležnih službi da on što pre bude prebačen u medicinsku ustanovu i očekuje da se to realizuje.

Prema poslednjim informacijama, od putnika i posade broda od početka karantina ukupno je 634 osobe testirano pozitivno.

- Juče je iskrcana poslednja grupa negativno testiranih putnika. Na brodu je još oko 300 putnika i oko 1.000 članova posade. Još je otvoreno kada će svi otići sa broda - rekao je Glišić.

On je ukazao i da se situacija u Japanu po pitanju širenja koronavirusa pogoršava imajući u vidu da je sve veći broj obolelih i da je Japan posle Kine druga zemlja po broju zaraženih.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading