Veliki praznik, kao da je ništa: Za Dan državnosti skoro sve radi!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

14.02.2020

13:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Eh, nekada se znalo šta je rođendan države, pa 29. novembra lepo organizuje narod svinjokolj, pa po dva slobodna dana + vikend ponekad, pa zamandaljena vrata svih pekara, apoteka, supermarketa, prodavnica lapmi, tepiha, garderobe, pijaca, trafika i salona grafika... ne vije se dim nad kioscima za pljeskavice, "pomrli" crveni kiosci za hot-dogove - ukratko, kao da je kuga poharala zemlju... A sada? Pih, 15. februar - em Sretenje, em Dan državnosti - a sve prodavnice u pripravnosti!

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

Privredni subjekti koji obavljaju zanatsku, trgovinsku i ugostiteljsku delatnost na teritoriji Srbije, na Sretenje-Dan državnosti, radiće uobičajeno u subotu i nedelju 15. i 16. februara, kao i u ponedeljak 17. februara.

Dežurni prodajni objekti nespecijalizovanih trgovinskih formata, pretežno prehrambenog asortimana - hipermarketi, supermarketi, superete, minimarketi i drugi, imaće redovno radno vreme.

JKP "Gradske pijace" tokom obeležavanja praznika radiće uobičajeno, navedeno je iz ovog preduzeća.

Većina prodavnica "Maxi", "Shop&Go", "Tempo" i "Aroma" imaće regularno radno vreme tokom praznika, navedeno je na njihovim sajtovima.

Veletržnice u Beogradu, će za vreme državnog praznika raditi 24 sata dnevno.

 

 

Svi tržni centri u Beogradu radiće po redovnom radnom vremenu od 15. do 17. februara. Isto važi i za multipleks bioskope i prodavnice u tržnim centrima.

Za predstojeci praznik dežuraće 76 pošta u Srbiji.

Glavna pošta u Beogradu, Takovska 2, radiće non-stop, kao i pošte na graničnim i administrativnim prelazima, izuzev pošte na graničnom prelazu Čukarka, koja ce raditi od 7.00 do 18.30. sati, navedeno je na njihovom zvaničnom sajtu, uz tabelu koja tačno označava koje će raditi, odnosno koje neće tokom praznika na teritoriji Srbije.

Parkiranje - 0 dinara

Od subote do ponedeljka, od 15. do 17. februara, JKP "Parking servis" neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada.

Tokom predstojeceg praznika biće zatvorene i poslovnice Korisničkog servisa u Beogradu, u ulicama Takovskoj 31, Kraljice Marije 7 i Mileševskoj 51.

Dežurne apoteke koje inače rade od 00 do 24 časa, otvorene će biti i tokom praznika

Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće neprekidno otvoreni za vreme praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba za prenos vozila.

Od utorka, 18. februara, naplata i kontrola parkiranja u zoniranim delovima grada, kao i svi šalteri Korisničkog servisa, radiće po uobičajenom radnom vremenu.

Većina privatnih apoteka radiće po redovnom radnom vremenu tokom praznika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Lola

14.02.2020 14:27

A sto vam smetaju prodavnice i pojace? Pa lako je vama koji platu primate iz budzeta jedva cekate praznike. Prosvetarima produzen raspust a plata tece