Počelo postavljanje spomenika herojima sa Košara

Autor: K. I.

Vesti

14.02.2020

06:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Akcija Srpskog telegrafa ulazi u finale - Spomenik junacima s Košara uskoro će biti postavljen u parku preko puta bolnice "Dr Dragiša Mišović", nedaleko od biste još jednog srpskog junaka majora Milana Tepića.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Spomenik herojima sa Košara

Pripremni radovi su počeli juče, iskopana je rupa i pripremljen temelj za postament koji će ovekovečiti herojsko delo mladića koji su tokom bombardovanja 1999. godine branili karaulu Košare i sprečili upad šiptarskih terorista i stranih plaćenika na teritoriju Kosova i Metohije, odnosno Srbije.

Spomenik će imati dva prilaza i nalaziće se u velikom krugu, prečnika 10 metara. Autor je vajar Miodrag Miša Rogan. Visina je tri metra, a težina 800 kilograma. Na njemu će biti uklesana imena 108 srpskih heroja.

108 JUNAKA POGINULO BRANEĆI KARAULU KOŠARE

Kad JKP "Javna rasveta" i JKP "Zelenilo Beograd" završe sa svojim delom posla, stručnjaci JKP "Pogrebne usluge postaviće spomenik. Direktor ovog preduzeća mr Dragan Baltovski za naš list kaže da na ovaj način odajemo počast mladićima koji su se žrtvovali za domovinu i sve nas.

- Svako ko dođe da vidi spomenik i da se pokloni senima palih heroja osetiće da su njihove duše s nama - poručio je Baltovski. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading