"Kobre" brane boje Srbije u UAE: Takmičenje specijalnih jedinica u Dubaiju

Autor: Tanjug

Vesti

11.02.2020

17:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Bataljona vojne policije specijalne namene "Kobre" učestvuju na takmičenju specijalnih jedinica koje se od 9. do 13. februara održava u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

RepublikaFoto: mod.gov.rs
Pripadnici Kobri

Na petodnevnom takmičenju u Dubiju nadmeće se 46 timova specijalnih jedinica policije i vojne policije iz 26 zemalja širom sveta, među kojima su osim „Kobri“ i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

U pet takmičarskih disciplina ekipe se nadmeću u rešavanju taktičkih zadataka po različitim scenarijima, uz upotrebu naoružanja i taktičke opreme.

Programom je, između ostalog, obuhvaćeno spasavanje talaca, gađanje iz različitog naoružanja i savladavanje prepreka, kojom prilikom pripadnici elitnih vojnih i policijskih jedinica demonstriraju taktičke veštine, mentalni fokus i fizičku izdržljivost.

Takmičenje se održava u organizaciji policije Dubaija, pod pokroviteljstvom zamenika premijera i ministra unutrašnjih poslova Ujedinjenih Arapskim Emirata šeika Saifa bin Zajeda, a cilj je promocija saradnje, razumevanja i najbolje prakse u radu specijalnih jedinica.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading