NESTVARAN PODVIG LEKARA U KRAGUJEVCU: Žena izbodena u srce, zahvaljujući njima dobila je drugu šansu

Autor: telegraf.rs, Republika

Vesti

11.02.2020

17:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U KC Kragujevac je u subotu 8. februara u večernjim časovima, dežurna ekipa u bolničkom delu Urgentnog centra učinila veliki medicinski podvig.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Povređenoj pacijentkinji M. A. (43) ušiveno je kucajuće srce zbog povrede nastale ubodom oštrim predmetom.

Kako se saznaje, pacijentkinji je dijagnostikovana ubodna rana srčanog mišića i hitno je operisana. Dežurna ekipa koju su činili grudni hirurg, Doc. dr Miloš Arsenijević, vaskularni hirurg dr Vuk Joković i anesteziolozi dr Katarina Pavlović i dr Vladimir Vukićević su uspeli da zajedničkim naporima stabilizuju stanje pacijentkinje i vrate je u život.

Kako kažu upućeni, ovakav tip povreda, preživi do 15 odsto pacijenata i ishod najviše zavisi od spremnosti medicinskog osoblja da brzo deluje.

 

 

Srce žene u svojim rukama je držao Doc. dr Miloš Arsenijević, vođa hirurškog tima na toj operaciji.

- Operacija je bila teška i neizvesna. Učinjena je hitna torakotomija i potom je ušiven pocepani srčani mišić. Operacija je trajala oko dva i po sata. Moram da napomenem da bez vrhunskog tima i sjajnih kolega, ova operacija sigurno ne bi bila završena sa srećnim ishodom po život pacijentkinje.

Pacijenktinja se trenutno nalazi u odseku intenzivne nege pod budnim očima lakara, oporavlja se od operativnog zahvata i van životne opasnosti je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading