Ne okrećite glavu, ima nade za njih! Dejan Gajodi se bori sa rakom, ima žive rane po telu, majka je nepokretna, ali postoji tračak svetlosti u tami

Autor:

Vesti

02.02.2020

08:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dejan Gajodi je mladić iz Novog Sada čija fotografija je vrlo brzo postala viralna na društvenim mrežama, da je bilo sreće da nije, na ovakav način. Naime, razlog zašto svi danas pričaju o njemu je teška bolest sa kojom se bori, žive rane na telu koje se svakog dana sve više šire u nehumanim uslovima u kojima živi sa majkom i ocem.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Fotografije koje su zgrozile javnost, prikazuju ga kako leži na krevetu, vidno mršav, rebra mogu da mu se prebroje, sa ogromnim ranama na telu

Da nesreća nikad ne dolazi sama, dokaz je i Dejanova priča. Porodica koju čine još nepokretna majka Vesna i otac Jožef, živi od malih primanja, u iznajmljenom stanu. Fotografije koje su zgrozile javnost, prikazuju ga kako leži na krevetu, vidno mršav, rebra mogu da mu se prebroje, sa ogromnim ranama na telu.

Razlog zašto Dejan nema kosu je bolest u terminalnoj fazi, karcinom testisa i limfnih čvorova. Dejan je nepokretan, pa je angažovana i služba kućnog lečenja.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen

Nezaposleni otac je Dejanov staratelj

Kao Dejanov staratelj, pošto je on psihički bolesnik, vodi se njegov otac Jožef, koji je nezaposlen da bi mogao da brine o ostatku porodice. Iako je Dejan jedno vreme bio i pod starateljstvom Centra za socijalni rad, a krajem prošle godine otac je podneo zahtev da bude staratelj.

Majka Vesna je invalidski penzioner i prima 24.000 dinara, a uz to i oko 16.000 dinara za tuđu negu i pomoć, kao i Dejan koji mesečno prima oko 9.000 dinara, što je nedovoljno za sve njihove potrebe.

Svima koji to žele i mogu sebi da priušte, objavljen je i broj žiro-računa Vesne Gajodi na koji možete da uplatite novac: 160-0900100401569-22, Vesna Gajodi, Banka Intesa.

Za manje od 24 sata oko 300.000 dinara

Mladić koji je pokrenuo lavinu na društvenim mrežama i koji svaki dan previja Dejana, napisao je da je za manje od 24 sata prikupljeno blizu 300.000 dinara i da su u pitanju samo uplate iz Srbije. Novac se uplaćuje i dalje, a porodici su plaćeni računi, kirija, obezbeđena hrana, sredstva za higijenu, pelene i lekovi. Kako je napisao inicijator prikupljanja pomoći, postoji i šansa da porodica od prikupljenog novca kupi kuću u okolini. Pomoć su donirali i znani i neznani, neko novac, neko pelene za odrasle, ko je šta mogao.

Mladić kom je majka nedavno preminula od karcinoma uplatio je novac, a pare su poslate i iz dalekog Japana.

Žene organizovane u Fejsbuk grupu "Obrok za porodicu" dostavljaju im kuvanu hranu kako bi svakog dana imali prigodan obrok.

Stan za Gajodijeve 

Oglasile su se i nadležne službe. Grad Novi Sad će porodici obezbediti socijalni stan, potvrđeno je za Telegraf.rs. Očekuje se da se za nedelju dana prikupe svi neophodni papiri. Danas su nadležne službe donele odluku da se Dejan hospitalizuje u KC Vojvodina, dok se porodici ne obezbede bolji uslovi za život i završi procedura oko dobijanja novog doma.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading