Batut četvoro državljana Srbije stavio pod nadzor! Jedan se javio epidemiološkohj službi!

Autor: Tanjug

Vesti

28.01.2020

21:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četvoro državljana Srbije koji su danas došli iz Kine, stavljeno je pod nadzor zbog potencijalne opasnosti da su oboleli od koronavirusa, rekao je večeras granični sanitarni inspektor Raša Milanov.

Foto: ST/V. LUKIĆ

Oni su u Srbiju došli iz kineskih gradova koji su od Vuhana, epicentra zaraze, udaljeni hiljadu i više kilometara, ali u kojima je taj virus takođe registrovan. Po dolasku na beogradski aerodrom, pregledani su, ali nisu imali nikakve zdravstvene smetnje ni temperaturu.

Inspektor Milanov rekao je za RTS da je, na osnovu procedure Instituta "Milan Jovanović Batut", odlučio da ih je neophodno staviti pod nadzor.


- Oni će ostati u Srbiji, kretaće se među porodicom i prijateljima. Jedan od njih se javio epidemiološkoj službi. Oni su inače u zakonskoj u obavezi da se jave u roku od 24 sata - istakao je Milanov u emisiji "Oko" RTS-a.

Oni su iz predostrožnosti, kaže Milanov, nosili zaštitne maske.

Kada je reč o grupi turista iz Vuhana koji su došli iz BiH u Srbiju, Milanov ukazuje da su oni pregledani i takođe stavljeni pod nadzor Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd.

Ambasadi Srbije u Pekingu do sada se javilo petoro državljana Srbije, od kojih je troje iskazalo želju da se evakuiše iz Vuhana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading