Produžen rok: Preregistracija oružja do 5. marta

Autor:

Vesti

27.01.2020

21:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rok za zamenu isprava o oružju produžen je do 5. marta i do tada vlasnici mogu podneti zahtev za preregistraciju oružja iz B kategorije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Kako je saopštio MUP, u B kategoriju spadaju vatreno oružje sa kratkom i dugom cevi, poluautomatsko, repetirajuće, jednometno, dvometno, sa olučenim i glatkim cevima, a ne spadaju automatsko, oružje skriveno u drugim predmetima i oružje sa prigušivačem.

Zahtev za preregistraciju oružja iz B kategorije podnosi se lično u organizacionoj jedinici MUP, po mestu prebivališta, navodi se u obaveštenju policije, a tom prilikom se donosi oružje na uvid.

Prilažu se uverenje o zdravstvenoj sposobnosti za držanje i nošenje oružja ne starije od mesec dana i dokaz o opravdanosti razloga za posedovanje oružja. Vlasnik sam može pribaviti uverenje da se protiv njega ne vodi krivični postupak ili će to pribaviti MUP.

Kako bi razlozi za posedovanje oružja zbog lične bezbednosti bili opravdani, neophodno je učiniti verovatnim da bi bezbednost mogla biti ugrožena zbog prirode posla ili drugih okolnosti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading