NSP o Veljku Mijailoviću: Doživotni predsednik pogazio principe, pa će naša kasa sada biti punija

Autor: Republika

Vesti

27.01.2020

09:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nezavisni sindikat policije oglasio se o presudi Apelacionog suda kojom se Policijskom sindikatu Srbije nalaže da im isplati odštetu od 190.000 dinara.

RepublikaFoto: nsp-policija.org.rs

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

- Krajem prošle godine Apelacioni sud u Beogradu je doneo presudu po kojoj je Policijski sindikat Srbije dužan da plati odštetu Zbog narušavanja ugleda i iznošenja neistina o Nezavisnom sindikatu policije. Znajući da je PSS već duže vreme u finansijskim problemima, sve je manji broj članova (4.453 na dan 20. jan 2020.) a shodno tome manje je i prihoda, nismo želeli da javno objavljujemo ovu vest i da im dodatno sipamo so na ranu. Suma od 190.000 dinara koju moraju da nam uplate je sasvim dovoljna satisfakcija, a možda važnije od novca je sama opomena da više ne izmišljaju laži o nama.

Nedavno je došlo do mogućeg preokreta u celoj priči i zato sada sa zadovoljstvom možemo javno da pričamo o ovom slučaju. Naime, predsednik PSS-a Veljko Mijailović je počeo da radi u PU za grad Beograd u jedinici za obezbeđenje što je praktično korak napred u odnosu na dosadašnji status! Malo je ružno što je druge kritikovao za napredovanje u službi a sada sam to radi čime gazi sopstvene principe, ali sa druge strane, lepo je što će sada imati veću zaradu čime će moći da pomogne svojoj organizaciji. Iako je sud osudio samo PSS ali ne i njega lično, trebalo bi da oseća bar moralnu odgovornost jer će se kazna od 190.000 dinara najverovatnije platiti od članarine. Da ne bude zabune. Ovde smo namerno rekli svoj sindikat, a ne sindikat čiji je predsednik kako bi bilo pravilno, ali tako je u normalnim slučajevima. PSS je praktično njegov sindikat jer on očigledno ne zna šta je odgovornost, daleko bilo ostavka, a članovi ne znaju šta je smena i kada se primenjuje. Tako da praktično možemo čestitati napredak u službi doživotnom predsedniku PSS-a!  

Jasno je da članovi ovog sindikata deo svoje članarine prebacuju na račun našeg sindikata zahvaljujući neodgovornoj politici njihovog rukovodstva, pa ih ovim putem pozivamo da razmisle o tome da se učlane u Nezavisni sindikat policije i da time svoj novac iskoriste na pametniji način.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading