(FOTO) Vulin obišao najbolji bataljon Kopnene vojske

Autor: Republika

Vesti

22.01.2020

16:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas pripadnike 41. pešadijskog bataljona Četvrte brigade kopnene vojske na bazi "Jug" kod Bujanovca.

RepublikaFoto: Ministarstvo odbrane Srbije
Aleksandar Vulin u obilasku

Reč je o jedinici koju je Komanda Kopnene vojske izabrala za najbolji bataljon Kopnene vojske u protekloj godini, kao i o prvoj jedinici koja u svom sastavu ima borbena oklopna vozila “Lazar 3”.
Ministar Vulin, nakon obilaska kapaciteta 41. bataljona, istakao je da je danas na bazi „Jug“ imao priliku da se uveri zašto je pretpostavljena komanda taj bataljon izabrala za najbolji.

- Nije taj bataljon najbolji zato što ima najmoderniju tehniku, zato što je dobio bolju opremu od drugih, već zato što ima kvalitet ljudi koji su posvećeni svojim dužnostima, koji vole svoju vojsku, koji vole svoje zanimanje. Vojska Srbije može da bude ponosna ne samo na ovu jedinicu već na svakog svog pripadnika koji daje sve od sebe da ispuni sve svoje zadatke i da čuva mir, stabilnost i sigurnost, i da čuva naš način života – naglasio je ministar Vulin.

U Kopnenoj zoni bezbednosti, prema rečima ministra odbrane, stanje je redovno, život se odvija planski i organizovano, a država Srbija može da bude mirna i spokojna dok njena Vojska brine o njoj.

RepublikaFoto: Ministarstvo odbrane Srbije

Komandant 41. pešadijskog bataljona potpukovnik Saša Vučković istakao je da mu je čast i zadovoljstvo da je bataljon kojim komanduje, Komanda Kopnene vojske proglasila za najbolji tokom 2019. godine u svom sastavu.

- U okviru današnje posete, predstavili smo ministru odbrane namenu i zadatke bataljona, kao i jednu od pešadijskih četa koja je opremljena novim borbenim vozilom "Lazar 3", bogoslužbeni prostor, kao i kapacitete restorana i radionice – istakao je potpukovnik Vučković.

Prema rečima komandira prve pešadijske čete 41. pešadijskog bataljona kapetana Ivice Baraća, reč je o prvoj četi u Vojsci Srbije koja je opremljena oklopnim borbenim vozilima točkašima "Lazar 3", sredinom prošle godine.

- Izvršili smo svu neophodnu obuku sa pripadnicima vodova u čijem sastavu se i nalaze oklopna borbena vozila "Lazar 3", izveli sva predviđena gađanja na vojnom kompleksu "Pasuljanske livade", kao i vežbu na poligonu "Borovac". Kada je reč o iskustvima u dosadašnjem radu sa tim vozilima ona su izuzetno pozitivna, pokazala su se kao izuzetno mobilna i kao sredstva vatrene podrške, koja su za pešadijske jedinice, kao što je pešadijska četa, izuzetno korisne – naglasio je kapetan Barać.

RepublikaFoto: Ministarstvo odbrane Srbije

Pozitivne utiske o oklopnom borbenom vozilu "Lazar 3" deli i kapetan Marko Stanimirović, komandir prvog streljačkog voda oklopnog borbenog vozila "Lazar 3", koji je zadužen za obuku na pomenutom vozilu.

- Ja kao starešina, ali i svi vojnici, izuzetno smo zadovoljni oklopnim borbenim vozilom „Lazar 3“ i izuzetna nam je čast i zadovoljstvo što smo prva jedinica koja je imala tu privilegiju da primi to vozilo i da se na njemu obučava i na taj način stekne nova iskustva i znanja – poručio je kapetan Stanimirović.

Današnjem obilasku su prisustvovali i komandant Četvrte brigade brigadni general Slobodan Stopa i načelnik Štaba Komande Kopnene vojske brigadni general Željko Tramošljika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading