LUDILO HRVATA NEMA GRANICE: Srpskog heroja nazvali teroristom

Autor:

Vesti

02.10.2017

05:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo hrvatskih branitelja negodovalo je zbog podizanja spomenika srpskom heroju Milanu Tepiću, nazivajući to veličanjem terorističkog čina, a Tepića teroristom.

RepublikaFoto: Tanjug
Srpski heroj: Milan Tepić žrtvovao svoj život kako bi sprečio stradanje svog naroda

Kako su naveli u saopštenju, oni su zgroženi potezom Vlade Srbije da veliča teroristički čin i osobu koja je u samoubilačkoj akciji svesno uzrokovala smrt velikog broja ljudi sprovodeći velikosrpsku agresiju.

Oni navode da je takav čin istovetan mnogobrojnim terorističkim činovima sa kojima se suočavaju današnja Evropa i svet.

Veličaju Stepinca

Miodrag Linta, predsednik Saveza Srba iz regiona, kaže je takva izjava nečuvena jer u Hrvatskoj na svakom koraku niču spomenici zločincima.

- Podigli su spomenik Alojziju Stepincu, Miru Barešiću, imaju hiljade ustaških ploča širom Hrvatske, komemoraciju u Blajburgu, koljački pozdrav "Za dom spremni", uz koji je ubijeno stotine hiljada Srba, a prozivaju Srbiju jer je podigla spomenik heroju koji se borio za tada jedinu legalnu državu i njeno očuvanje. Njihove tvrdnje su u najmanju ruku skandalozne - kaže Tepić.Podigli su spomenik Alojziju Stepincu, Miru Barešiću, imaju hiljade ustaških ploča širom Hrvatske, a prozivaju Srbiju.

Licemerje

Analitičar Dragomir Anđelković ističe da su zapravo Hrvati bili teroristi koji su rušili legitimnu državu.

- Istorijska istina je da je Milan Tepić bio oficir regularne jugoslovenske vojske koji je branio objekte te vojske u vreme dok je to bila međunarodno priznata i jedino legitimna država, a hrvatski branioci su uglavnom bili pripadnici hrvatskih ustaško-terorističkih paravojnih jedinica koje su divljački napadale jugoslovensku legitimnu armiju i srpsko stanovništvo. To je isto kao kada je Ante Pavelić govorio da su Srbi krivi za genocid. Još jedno licemerje Hrvata - kaže Anđelković.

Udarili i na predsednika Vučića

Ministarstvo branitelja nije propustilo ni da potkači predsednika Aleksandra Vučića zbog izjave da sa srpske strane postoji volja da se stvari rešavaju na najbolji način, a onda podižu spomenik teroristi Tepiću.

- Sada smo svedoci da isti čelnici koji prozivaju ministarstvo hrvatskih branitelja zbog takozvane ratne retorike podižu spomenik u Beogradu bivšem majoru nazivajući ga ratnim herojem zahvaljujući kojem je Srbija danas pravednija i bolja država, a čime zapravo priznaju agresiju JNA i Srbije na Republiku Hrvatsku. Srbija je ovim dala poruku koja nije dobar temelj za stvaranje dobrosusedskih odnosa, na koje se proteklih dana pozivaju srpski čelnici - zaključuju oni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading