Nova vozila za beogradske zdravstvene ustanove

Autor: Tanjug

Vesti

21.01.2020

11:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Domovi zdravlja više beogradskih opština, Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Beograd i Gradski zavod za gerontologiju i palijativno zbrinjavanje dobili su danas ukupno 23 nova automobila za prevoz pacijenata i zdravstvenih radnika.

RepublikaFoto: Ministarstvo zdravlja
Zlatibor Lončar i Zoran Radojičić

- Ne verujem da su ikada imali bolje automobile. Ova vozila imaju sve što je neophodno da bi se obavljali zadaci koji su potrebni da se obave i mislim da se na ovaj način vidi koliko ulažemo i želimo da bude bolje našim građanima i svima koji rade u zdravstvu - rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Automobili koji su predati na korišćenje će, dodao je, služiti za prevoz pacijenata na dijalizu, kao i da se do pacijenata prevoze lekari i sestre patronažne službe.

Lončar je zahvalio gradonačelniku Beograda Zoranu Radojičiću i njegovom timu na svemu što su uradili, kada je reč o obnovi voznih parkova zdravstvenih ustanova u prestonioci.

- Ovo je znak da imamo zajednički interes da poboljšamo uslove i za naše pacijente i za zaposlene u zdravstvu - rekao je ministar.

Nabavka novih vozila koštala je 27 miliona dinara, kaže gradonačelnik Zoran Radojičić i podseća da je u Beogradu u prethodne dve godine 231 milion dinara uložen u obnovu voznih parkova domova zdravlja i instituta.

Naveo je da je pre nekoliko nedelja 17 automobila uručeno Hitnoj pomoći i prigradskim opštinama, te da će narednih nedelja biti završena nabavka još pet kombija i tri terenska automobila.

- Važno je da građani imaju bolje uslove za lečenje, da stalno radimo na tome da se unapređuje taj segment funkcionisanja i grada i države - rekao je Radojičić i istakao da će Grad Beograd i Ministarstvo zdravlja i ubuduće raditi na tome jer je važno da ljudu koji koriste zdravstvenu uslugu, da je imaju u pravo vreme, na pravi način i bez mnogo čekanja.

Nova vozila su, osim Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata Beograd i Gradskog zavoda za gerontologiju i palijativno zbrinjavanje, dobili i domovi zdravlja opština Barajevo, Savski venac, Vračar, Grocka, Zvezdara, Zemun, Lazarevac, Mladenovac, Palilula i Stari grad.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading