Veliki broj vernika u Jagodini okupio se kako bi preuzeo svetu bogojavljensku vodicu

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

19.01.2020

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki broj vernika Pomoravlja, Resave i Levča danas se okupio u crkvama ovog dela Srbije povodom Bogojavljenja, jednog od najznačajnijih pravoslavnih praznika, prisustvovali liturgijama i poneli Bogojavljensku vodicu.

RepublikaFoto: Tanjug/D. ANČIĆ
Obezbeđena je cisterna kako bi svi vernici dobili svetu vodicu

U centralnoj i najvećoj crkvi u Jagodini, Sabornoj crkvi Svetih apostola Petra i Pavla, održana je liturgija, a potom su okupljeni krenuli u litiju.

Najveće interesovanje za Bogojavljenskom vodicom godinama je u Jagodini, tako je bilo i danas, pa je osim u pet buradi od po 500 litara u portu Saborne crkve Svetih apostola Patra i 

Pavla dovezena i vatrogasna cisterna sa 9.000 litara, na koju se sveštenik popeo i osveštao vodici a zatim su je, s praznim bocama, opkolili vernici. Neki su u torbama imali po nekoliko boca.
Foto: Tanjug/D. ANČIĆ

U crkvama je bilo dosta vernika, a kult Bogojavljenske vodice u ovom delu Srbije je veoma velik i Crkva Svetih apostola Patra i Pavla već nekoliko godina, naručuje i vatrogasnu cisternu, da bi zadovoljila vernike, izjavili su sveštenici ove crkve.

RepublikaFoto: Tanjug/D. ANČIĆ

Jagodina ima još tri crkve u gradu, u kojima se danas služila Bogojavljenska liturgija, a vernici posle liturgija i mimohoda oko crkvi, točili Bogojavljensku vodicu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading