NEMERLJIVA SNAGA VOLJE! Ugradili su mu stent i tri bajpasa, ali on ni u devetoj deceniji ne odustaje: Kad vam ponestane motivacije, setite se deda Milana iz Kraljeva

Autor: mediji, Republika

Vesti

15.01.2020

18:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Starost nije stanica za odmor, što godinama dokazuje Kraljevčanin Milan Matijević. U devetoj deceniji ne odustaje od atletike koja mu je od mladosti velika ljubav.

RepublikaFoto: printscreen/RTS
Ne odustaje: Milan Matijević

- U Solunu me strefio infarkt u autobusu, ugradili mi stent. I posle deset godina desilo se ponovo začepljenje, onda su mi uradili tri bajpasa. Sigurno, u toj situaciji ja sam i prilagodio malo moje bavljenje sportom, odnosno više rekreiranje, ali nisam stao. Trčim svaki drugi dan - napominje Milan Matijević.

Nekada je trčao maratone i polumaratone. Sada se priprema za Balkansko prvenstvo u dvorani u Beogradu. Čeka ga, kaže, ozbiljna konkurencija u trci na 60 metara i skoku u dalj.

- Neko je malo savijeniji, neko je ispravljeniji ali, uglavnom mi se svi uvažavamo i poštujemo i nama je zadovoljstvo kad se sretnemo na tim balkanskim takmičenjima - dodaje Milan.

 

 

U računu ovog doktora ekonomskih nauka medalje nisu merilo sportskog uspeha. Njima meri lepe životne trenutke.

- Želim da kažem da je Milan u svojoj 86. godini primer svima kako treba održavati zdravlje i on je jedna jedinstevna pojava, jedan najveći entuzijasta koga sam ja video - kaže kompozitor Miša Mijatović.

Kraljevo ga pamti i kao predsednika atletskih saveza Srbije i Jugoslavije, uspešnog direktora „Robne kuće" i „Jasena", opštinskog funkcionera, autora nekoliko knjiga. I dalje rukovodi Društvom ekonomista Kraljeva i Društvom za negovanje oslobodilačkih ratova „Jovo Kursula". I piše tri nove knjige.

- Nisam se umorio, u principu ne želim da se umorim - odlučan je Kraljevčanin, Milan Matijević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading