NASTAVILI TRADICIJU! Slavila se srpska Nova godina uz vatromet i u Džakarti

Autor:

Vesti

14.01.2020

22:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavlje i vatromet za srpsku Novu godinu u Indoneziji! Rešeni da održe tradiciju i da svake godine u Džakarti, prestonici Indonezije, dočekaju pravoslavnu novu, grupa prijatelja Srbije preksinoć se okupila u restoranu "Pripito majmunče". Sa obližnjeg mosta ispaljen je vatromet, a srećnu srpsku Novu godinu Srbima je poželeo i princ Sultanata Ternate, jednog od najstarijih i najvažnijih indonežanskih sultanata.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Orile se srpske pesme: Noćni klub u Džakarti

Nova godina u Džakartu, inače, stiže šest sati pre nego u Beogradu, tako da su Srbi i Indonežani u ovom gradu bili prvi koji su je proslavili.

Već godinama Srbi sa svojim prijateljima Indonežanima u restoranima u Džakarti obeležavaju srpsku Novu godinu. Međutim, ove godine je, zbog ličnih problema organizatora, uobičajena proslava otkazana, ali se vrlo brzo našlo novo rešenje.

Predsednik Udruženja za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju Adligat Viktor Lazić, koji trenutno boravi u Džakarti, kaže da su Indonežani srpsku Novu godinu, kao dobru priliku da se provesele, ozbiljno shvatili i da takvom veselju, povodom naše nove godine, nikada nije prisustvovao u Srbiji!

Čestitku Srbima i ambasadi Srbije u Džakarti na srpskom uputio Firman Mudafar Šah, princ Sultanata Ternate

 

 

Video-čestitku Srbima, ali i ambasadi Srbije i u Džakarti, i to na srpskom, povodom Nove godine uputio je i Firman Mudafar Šah, princ Sultanata Ternate, koji je najavio i dolazak u Srbiju.

Sultanat Ternate je najstarija muslimanska država na teritoriji Indonezije, koju je predak princa Firmana bin Mudafara Šaha osnovao pre 49 generacija, davne 1257. godine. Nalazi se u severnoistočnom delu Indonezije, na tri sata leta od Džakarte.

A Nova godina po julijanskom kalendaru proslavljena je i u ostalim gradovima sveta u kojima žive Srbi. Tome u čast u Beču je organizovan tradicionalni novogodišnji koncert, a zvezda koncerta bila je operska diva, mecosopran Dragana del Monako.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading