Još jedna CarGo donacija: Dva miliona dinara za decu iz Svratišta i roditeljske kuće Zvončica

Autor: Republika

Vesti

13.01.2020

13:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

CarGo poklonio 10 hiljada higijenskih artikala za decu koja se leče od malignih bolesti i decu bez krova nad glavom.

Foto: CarGo

Aleksandar Vučić, predsednik udruženja CarGo, u ime CarGo fondacije danas je uručio donaciju deset hiljada higijenskih artikala u vrednosti od dva miliona dinara Svratištu za decu na Novom Beogradu i Roditeljskoj kući Zvončica u kojoj borave deca koja se leče od malignih bolesti.

Vučić je prilikom podele paketa pomoći istakao da je ova akcija nastavak humanitarnih aktivnosti Udruženja CarGo u 2020. godini i da je veoma ponosan što je akcija namenjena prvenstveno deci.

- Praznična atmosfera probudi u svima humanost, ali naša misija je daleko iznad toga. Kao i prošle godine, kada smo pomogli mnogim organizacijama i osobama sa smetnjama u razvoju, ove godine nastavljamo da pomažemo, a poseban fokus će nam svakako biti deca i mladi - izjavio je Aleksandar Vučić u prostorijama Svratišta.

Vučić se zahvalio se na pomoći donatoru, koji je želeo da lično ostane anoniman, ali da javnost čuje o potrebama bolesnih i dece bez porodice i krova nad glavom.

Irina Ban, izvršna direktorka Udruženja roditelja dece obolele od malignih i drugih retkih bolesti "Zvončica" rekla je da su ovom donacijom sva deca u okviru Instituta za majku i dete zbrinuta paketima higijenskih proizvoda.

U okviru Roditeljske kuće Zvončica boravi 80 porodica sa decom koja čekaju transplantaciju koštane srži u Institutu, a u Svratištima za decu na Novom Beogradu i Zvezdari na godišnjem nivou boravi 360 dece.

Marko Tošić, izvršni direktor Centra za integraciju mladih, koje pruža usluge za oba Svratišta, istakao je da je zato ova velika donacija fondacije CarGo značajna jer će na duži vremenski period pokriti potrebe dece koja dolaze sa ulice.

Predsednik Udruženja CarGo rekao je da zajedničkim radom možemo mnogo da postignemo da Srbija bude humanije mesto za život i pozvao ostale kompanije, udruženja i pojedince da se pridruže humanitarnim misijama kako bismo jačali zajedništvo i povratili filantropsku tradiciju.

Vučić je najavio i da u ponedeljak počinje još jedna humanitarna akcije "Ugrejmo Beograd" tokom koje će članovi ovog udruženja sakupljati toplu garderobu i poklanjati je svratištima za decu i odrasle.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vita

13.01.2020 14:50

Bravo za CarGo!