Ovakav januar se ne pamti: Evo kakvo nas vreme očekuje do kraja meseca!

Autor: Republika

Vesti

12.01.2020

21:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Polovina januara je period godine kada je potpuno normalno i očekivano da bude snega, pa se mnogi pitaju ako snega još uvek nema, hoće li ga uopšte do kraja januara biti? Republički hidrometeorološki zavod Srbije objavio je večeras najavu u kojoj se nalazi odgovor na ovo pitanje...

RepublikaFoto: Tanjug/M. NIKOLIĆ
Foto: Ilustracija

Kako stoji na sajtu RHMZ-a, prema trenutnim izgledima vremena do kraja januara neće biti snežnih padavina. 

- U drugoj dekadi januara zadržaće se uglavnom suvo i stabilno vreme sa slabim jutarnjim mrazevima i čestom pojavom magle i niske oblačnosti, naročito po kotlinama i nizijama, gde će dnevna temperatura biti u granicama prosečnih vrednosti za ovo doba godine, dok će u višim predelima preovlađivati sunčano i natprosečno toplo - navodi RHMZ.

Foto: printscreen/hidmet.gov.rs

Kako trenutno stoje stvari, ljubitelji snega neće imati čemu da se raduju do kraja prvog meseca. Izgleda da se vremenske prilike uveliko menjaju iz godine u godinu, pa će period sa snežnim padavinama stići u našu zemlju znatno kasnije od uobičajenog. 

Podaci govore da se pojava prvog snega u prestonici najduže se čekala 1951. godine, tada se Beograd prvi put zabeleo 19. januara. Prosečan dan kada u prestonici padne prvi sneg je 23. novembar. Protekli novembar prošao je bez snega, kao i decembar (osim onog jednog pred kraj godine koji se nije zadržavao ni na zelenim površinama), januar je u toku, ali i dalje nema naznaka za padavine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ivan

14.01.2020 19:59

RHMZ treba ukinuti. Primaju plate a ne rade ništa.