Fizičko nasilje je neprihvatljivo: Nikodijević osudio napad na komunalnu policajku!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

12.01.2020

14:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević osudio je današnji napad na pripadnicu Komunalne milicije na Vidikovačkoj pijaci.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Nikola Nikodijević

- Najoštrije osuđujem današnji fizički napad na pripadnicu Komunalne milicije tokom vršenja službene družnosti iz domena njene nadležnosti. Svaki čin fizičkog nasilja je neprihvatljiv, bez obzira na kontekst u koji se smešta, a posebno je neprihvatiljivo i za svaku osudu je fizički nasrtaj na lice u vršenju službene dužnosti - istakao je Nikodijević u saopštenju za javnost.

On je zahvalio Ministarstvu unutrašnjih poslova na brzoj intervenciji i privođenju vinovnika ovog incidenta nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje.

- Održavanje komunalnog reda i poštovanje zakona i propisa osnova su uređenog života, naročito u velikom gradu kao što je Beograd. Apelujem na sve sugrađane da se savesno ponašaju, da poštuju propise i da svojim činjenjem nikada ne ugrožavaju bezbednost bilo kog pripadnika Komunalne milicije u vršenju njihovih dužnosti - istakao je Nikodijević.

Na društvenim mrežama ranije danas objavljeni su video snimci na kojima se vidi kako jedna žena udara komunalnu milicajku nakon što ju je ova gurala i cimala njen kofer.

Žena je na Vidikovačkoj pijaci prodavala robu za koju se navodi da je nelegalna, a kada je milicajka počela da cima njen kofer, stvari su iz njega pospadale zbog čega ju je žena udarila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading