NEZNALICA I STELT MINISTAR VUKOSAVLJEVIĆ: Koristi funkciju da se obračuna s medijima

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stelt ministar kulture u Vladi Srbije Vladan Vukosavljević zloupotrebljava funkciju da se obračuna sa Srpskim telegrafom iznoseći laži nakon što ga je urednik našeg lista Milan Lađević prozvao da je neznalica!

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Vladan Vukosavljević

Stelt ministar kulture u Vladi Srbije Vladan Vukosavljević zloupotrebljava funkciju da se obračuna sa Srpskim telegrafom iznoseći laži nakon što ga je urednik našeg lista Milan Lađević prozvao da je neznalica!

Naime, ministarstvo na čijem je čelu i posle izvinjenja Srpskog telegrafa zbog naslovne strane optužilo je naš list da je "izvinjenje bilo neiskreno, lažno i licemerno, te da beskrupulozno nastavljamo sa svojim medijskim zločinjenjem". Inače, Srpski telegraf je bio jedini list koji se javno izvinio zbog objavljivanja detalja o zlostavljanju devojčice koju je oteo Malčanski Berberin.

PRETI POKRETANJEM POSTUPKA

Međutim, Ministarstvo kulture i informisanja je i pored toga u petak još jednom zapretilo da će ponovo pred nadležnim sudskim organima pokrenuti odgovarajući postupak iako su iz tužilaštva jasno poručili da se radi o prekršaju koji se vodi isključivo po privatnoj tužbi oštećenog.

Ranije pre toga, u jutarnjem programu na TV Prva, urednik našeg lista govorio je o Vukosavljevićevim zloupotrebama funkcije ministra u vladi, ali i njegovom neznanju.

RepublikaFoto: printscreen/TV Pink
Milan Lađević

- Pre svega, imali smo dobronamerne kritike da to može da uznemiri porodicu i deo javnosti i videli smo da se uznemirio deo javnosti i bilo je korektno i pošteno da se izvinimo. Mi nismo imali nameru da povredimo dostojanstvo devojčice i njene porodice, njeno dostojanstvo je povredio monstrum i sudija koji je pustio monstruma ranije. Mi smo to uradili iz najbolje namere - rekao je Lađević na TV Prva. On je posebno istakao da ovaj slučaj nije za reagovanje tužilaštva, kao što je ministar tražio, koji, kako je rekao, "ne čita zakone i nema pojma koje su nadležnosti tužilaštva".

- Ili je ministar glup ili radi iz nekih drugih namera - konstatovao je Lađević.

Komentarišući ponašanje Vukosavljevića, urednik portala Embargo Predrag Jeremić kaže da to nije ništa neobično za njega i da on nije dorastao poziciji na kojoj se nalazi.

RepublikaFoto: youtube.com/ Goli Zivot TV HAPPY
Predrag Jeremić

- Očigledno je da je čovek neupućen i da ne poznaje funkcionisanje medija i novo tržište. Ovo nisu vremena kada su mediji bili pod državnom kontrolom i borili se za opšte državne interese. Mediji su svuda u svetu, pa i kod nas, privatizovani i bore se za čitaoce i tržište. Mnogo puta ni meni se, kada sam bio urednik po novinama, nisu sviđale neke teme, ali ako to traže čitaoci i tržište, onda novinE moraju da se povinuju tome. Što se tiče medija, on tu jako tanak - kaže Jeremić.

"NEVIDILJIVI"

Ivana Vučićević, glavna i odgovorna urednica Studija B, smatra da se Vukosavljević na ovaj način dokazuje opozicionim liderima.

RepublikaFoto: youtube.com/Pancevo RTV
Ivana Vučićević

- Ministar Vukosavljević, u javnosti poznatiji kao "nevidljivi", svestan da broji poslednje dane u fotelji, očigledno pokušava da besmislenim kritikama skrene pažnju druge strane, one opozicione, i dokaže se Ðilasu, Jeremiću i Obradoviću, kad već nije mogao građanima Srbije. Njegove poslednje politikantske izjave i kritika slobodnih medija posledica su jasnog pokušaja da se dodvori Ðilasu, kod kojeg bi verovatno da preleti - rekla je Ivana i podsetila da Vukosavljević nije reagovao kad je Ðilas stranačke pamflete delio kao novine i ćutao kad su novinare tukli ili kada su, kao Boško Obradović, vlasnicima medija pretili uvođenjem smrtne kazne.

- Zato bi Vukosavljeviću bilo najbolje da ćuti i danas kako ga ne bismo pamtili kao još jednog licemera i preletača, već samo kao ministra koji se svim silama trudio da se ne meša u svoj posao - zaključila je glavna i odgovorna urednica Studija B.

 

 

Antrfile

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Branko

11.01.2020 14:06

Ministar Vukosavljević se na ovaj način dokazuje opozicionim liderima.