Vučić: CarGo započeo Novu godinu humanitarnim aktivnostima

Autor: Republika

Vesti

08.01.2020

09:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnici Udruženja građana CarGo 2020. godinu otpočeli su posetom petogodišnjoj Zorici, koja boluje od najtežeg oblika spinalne mišićne atrofije i živi potpuno na aparatima.

RepublikaFoto: Promo foto

Predsednik Udruženja građana CarGo Aleksandar Vučić rekao je da su maloj Zorici za njen peti rođendan doneli tortu, a njenoj majci finansijsku pomoć kako bi mogla da kupi ono što je zaista najpotrebnije.

- Zorica je jedno od najteže obolele dece u Srbiji i živi potpuno na aparatima. Zbog nje i zbog sve ostale dece koja boluju od retkih bolesti nastavićemo da pružamo materijalnu podršku, ali i da obaveštavamo javnost o problemima sa kojima se svi oni suočavaju. Širenje svesti je prvi korak kako bismo zajednički mogli da radimo na sistemskim rešenjima - rekao je Vučić.

Vučić, koji je i direktor CarGo Fondacije, istakao je da će Udruženje CarGo i u 2020. godini nastaviti da brine o onima kojima je pomoć neophodna, a na prvom mestu osobama sa invaliditetom i osobama koje boluju od retkih bolesti.

 - Novu godinu počinjemo humanošću, a ovo je samo prva u nizu humanitarnih aktivnosti koje smo pripremili. Hvala gospođa Ljilji, majci male Zorice, koja je članica našeg Udruženja i koja nam je skrenula pažnju na njenu bolest. Hvala i udruženju SMA Srbija na svemu što radi za sve obolele - izjavio je Vučić.

Predsednik Udruženja CarGo je naglasio da će u ovoj godini Udruženje, pored humanitarnih aktivnosti, pružiti stručnu i finansijsku pomoć mladima Srbije kako bi mogli da razvijaju svoje inovacije i ostanu u zemlji.

- Srbija je naša zemlja i verujemo da je zemlja budućnosti samo ukoliko se njen rast temelji na inovacijama koje će predvoditi mladi ljudi, a koji će svoj dom i budućnost svoje dece videti u Srbiji - rekao je Vučić.

On je podsetio da je u prethodnoj godini CarGo imao velike prepreke u svakom „točku“, te da će nastaviti institucionalnu borbu, ali da neće dozvoliti da ih prepreke onemoguće u humanitarnim aktivnostima.  

- Organizovali smo značajan broj humanitarnih akcija, pomagali smo ljudima svih generacija i sa različitim potrebama. U toj pomoći našli smo inspiraciju i dobili polet da u ovoj godini radimo više i da se borimo još jače za bolju, humanu i modernu Srbiju - zaključio je predsednik CarGo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading