U ovom gradu rodilo se najviše beba prvog dana 2020.

Autor: Blic, Republika

Vesti

02.01.2020

19:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U prva 24 časa 2020. godine na najveselijem odeljenju subotičke bolnice rođeno je 7 beba - četiri dečaka i tri devojčice.

Foto: Ilustracija

Prva beba, dečak Noel Jakša, rođen je u 2.40 minuta u Opštoj bolnici u Subotici.

U narednih nekoliko časova prvorođenom dečkiću u 2020. godini pridružili su se još jedan dečak i dve devojčice, a do kraja dana još dva dečaka i devojčica. Danas do 9 sati nije bilo prinova.

- Svi porođaji su prošli bez problema. Majke i bebe su u dobrom zdravstvenom stanju. Prve četiri bebe su na svet došle prirodnim putem - kažu na porođajnom odeljenju.

Čestitamo roditeljima i želimo im puno sreće i uspeha u roditeljskoj ulozi, kao mnogo lepih zajedničkih porodičnih trenutaka.

U čast prvorođene bebe u dvorištu subotičke bolnice u četvrtak simbolično biće posađeno drvo u znak podrške životu.

Sadnja drveća ispred porodilišta kao simbol života

- Suočeni sa gorućim pitanjima koja nam postavlja demografska slika naših prostora, ali i sa globalnom pretnjom od klimatskih promena koje ne biraju podneblje, danas je posebno važno raditi na afirmaciji prava deteta na očuvanje i razvoj svog identiteta, kao i na poštovanje nacionalnih vrednosti zemlje u kojoj živi, te prava na zdravu životnu sredinu. Zato puštanje i učvršćivanje korena, kao simbola svačijeg identiteta, predstavlja nužni uslov za kasnije širenje "krila" kod naše dece i od presudnog je značaja za dalju zaštitu i unapređenje ljudskih prava - poručuju iz institucije prokajinskog Zaštitnika građana.

Pored Subotice, sadnja drveća unutar lokalne centralne zdravstvene ustanove biće sprovedena u Novom Sadu, Vrbasu, Somboru, Zrenjaninu, Vršcu, Pančevu i Sremskoj Mitrovici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading