(FOTO) Vulin sa vojnicima za Novu godinu

Autor: Tanjug

Vesti

31.12.2019

22:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vojska Srbije je snažna, spremna, opremljena i uvek u stanju da sačuva našu zemlju, poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je večeras, u novogodišnjoj noći, u garnizonu Pančevo obišao pripadnike 250. Raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva, zadužene za kontrolu i zaštitu suvereniteta vazdušnog prostora Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/D. BANDA
Aleksandar Vulin

Svim pripadnicima Vojske Srbije ministar je poželeo da 2020. godina bude godina mira i slobode, ali i daljeg razvoja i jačanja VS.

"Za Vojsku Srbije ne postoji praznik, ne postoji slobodan dan. Za Vojsku Srbije ne postoji nijedan dan u godini u kome nije maksimalno spremna, u kome nije u stanju da sačuva naš suverenitet, naš integritet i naš način života", rekao je Vulin, kaže se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Vojska Srbije se, istakao je, svakoga dana priprema, obučava i vodi računa da Srbija ne bude ugrožena.

"Svi pripadnici Vojske Srbije i u ove praznične dane daće sve od sebe da svi mi ostali možemo da odmaramo, da budemo sa svojim porodicama, da budemo mirni, sigurni i spokojni, jer je Vojska Srbije tu da nas čuva", naglasio je Vulin.

Komandant 250. Raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva, brigadni general Tiosav Janković, iformisao je informisao ministra odbrane o osnovnim zadacima te brigade i dežurne raketne baterije u sistemu PVO.

"Jedinice 250. Raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva svojim učešćem u kontroli i zaštiti suvereniteta vazdušnog prostora Srbije daju doprinos bezbednosti i sigurnosti našeg neba 365 dana u godini. Svakoga dana naša tehnika je ispravna, naše borbene posluge osposobljene, a jedinice spremne za izvršenje svog najvažnijeg i osnovnog zadatka u miru - kontrolu zaštite suvereniteta vazdušnog prostora Srbije", rekao je general Janković.

Vulin je stalno zadejstvovane snage 250. Raketne brigade obišao u pratnji zamenika načelnika Generalštaba Vojske Srbije, general-majora Petra Cvetkovića, i komandanta Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, general-majora Duška Žarkovića, navodi se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading