Ministarstvo zdravlja pootpisalo kolektivni ugovor sa sindikatima

Autor:

Vesti

31.12.2019

12:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar potpisao je danas kolektivni ugovor sa predsednikom Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti dr Zoranom Savićem i predsednikom Granskog sindikata zdravstva i socijalne zaštite "Nezavisnost" Zoranom Ilićem.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Zlatibor Lončar

Predstavnici naša dva najveća reprezentativna sindikata su izrazili zadovoljstvo što je posao na usklađivanju Kolektivnog ugovora na vreme i uspešno završen, te je mogao biti potpisan na isteku kalendarske godine. Oni su zajednički ocenili da je ovu godinu obeležilo nikad veće ulaganje u zdravstvo, što se posebno odnosi na povećanje plata, nova zapošljavanja, ali i investicije u opremu i zdravstvenu infrastrukturu.

- Samo zajedničkim snagama, saradnjom kakvom smo do sada imali možemo da učinimo naš zdravstveni sistem još bolji i kvalitetniji - istakao je ministar Lončar dodajući da je nedavno prepoznat problem pomoćnog osoblja u zdravstvenim ustanovama i da se na rešavanju tog problema već uveliko radi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading