U SUSRET PRAZNICIMA, NOVA AKCIJA ZA KLINCE IZ ZVEČANSKE!

Autor: Republika

Vesti

30.12.2019

16:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Željko Mitrović sa svojim najmlađim drugarima otvorio novu igraonicu u okviru doma "Drinka Pavlović"!

RepublikaFoto: Promo foto
Mitrović sa najmlađim drugarima

Nakon organizovanja čak dva letovanja ove godine, kao i gledanja čuvenog spektakla "Dizni na ledu", Željko Mitrović i TV Pink su deci iz Zvečanske pripredili još jedno iznenađenje u susret novogodišnjim i božićnim praznicima.

Kada ih je u julu pratio na letovanje, Željko je obećao da ovo nije poslednja akcija koju organizuje za svoje drugere iz Zvečanske. Tako su klinci bili gosti i na proslavi 25 godina Pinka u septembru, oni najmlađi su imali priliku da gledaju klizački spektakl "Dizni na ledu", a sada je vlasnik i glavni i odgovorni urednik najgledanije komercijalne televizije odlučio da obraduje decu iz doma "Drinka Pavlović".

Umesto klasičnih novogodišnjih paketića, Željko je odlučio da za decu uradi nešto što će im na duži period biti svakako značajnije. Naime, on je izdvojio sva potrebna sredstva da se u domu za nezbrinutu decu "Drinka Pavlović" izvrši rekonstrukcija igraonice, odnosno prostorije u kojoj se deca igraju i provode zajedničko vreme. Za igraonicu su obezbeđene ne samo igračke za najmlađe, već i stoni fudbal, elekstronski pikado, različite društvene igre, knjige, Sony Playstation, ali i džuboks sa mini linijom i mikrofonom, kao i tri gitare i klavijaturu za svu onu decu koja gaje ljubav prema muzici i imaju talenat.

Željko je zajedno sa klincima i direktorom Zvečanske Zoranom Milačićem zvanično otvorio rekontruisanu igraonicu, koja će sasvim sigurno deci postati omiljeno mesto na kom će provoditi dosta vremena, posebno tokom praznika.

Deda Mraz je zakazao ove godine, ali sam tu ja. Umesto standardnih stvari koje smo radili svake godine, ove godine smo odlučili da vam napravimo jednu radionicu zabave. Imamo Play Station, imamo stoni fudbal, instrumente, različite stvari za zabavu, i to ćemo uraditi u svih pet ustanova tokom januara. A u februaru vas vodimo na zimovanje. Imam jednu poruku za vas: verujte u svoje snove, oni su najvažnija stvar. Ja sam verovao u svoje snove i ostvario sam svašta. Moj otac je rastao u domu kao i vi. Verujte u svoje snovi, svi snovi su ostvarljivi. Ove radionice koje pravimo, i za zabavu i kreativne radionice, treba da vam pomognu da razvijete svoje talente i veru u sebe – rekao je Željko, nakon čega mu je nekoliko drugara poklonilo pisma zahvalnosti.

Osmesi na licima naših drugara kada su videli novu igraonicu je dovoljan pokazatelj da je ovo bio pravi način da ih  Željko i TV Pink obraduju pred Novu godinu, a na to koliko je ova akcija, kao i sve prethodne, značajna za decu, njihov razvoj i odrastanje, ukazao je i direktor Zvečanske Zoran Milačić.

Već godinama unazad organizujemo proslave za Novu godinu, dolazak Deda Mraza, zabavu kroz pesmu i igru. Ovo je sad jedna druga dimenzija. Željkova želja je bila da u svakom od naših domova obezbedi i opremi igraonicu. S obzirom na to da mi imamo edukativne radionice, ovo je nešto što nam je nedostajalo. Normalno da se deca raduju tome da se zabave u jednom ovakvom prostoru, što im je sada omogućeno. Ovo je samo još jedna u nizu akcija koju je Željko organizovao za decu iz Zvečanske – rekao je Zoran Milačić.

Ova akcija rekontrukcije igraonice je samo prva u nizu – kao što je Željko najavio, nakon doma "Drinka Pavlović" i klinci iz ostalih domova će dobiti nove, potpuno opremljene prostorije za igru.

Upravo zbog njihove radosti, svakog osmeha i zahvalnosti koju pružaju, Željko Mitrović i TV Pink ostaju odlučni u nameri da deci iz Zvečanske obezbede bezbrižno detinjstvo. Ovu odluku Željko Mitrović već 12 godina sprovodi u delo, a jedno je sigurno – i u budućnosti će se truditi da njegovi drugari iz Zvečanske uživaju u svemu u čemu uživaju i njihovi vršnjaci. On se nada da će ličnim primerom podstaći i druge pojedince i kompanije na ovakve akcije, koje su društveno veoma značajne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading