Ledena nedelja: I danas hladno sa snegom

Autor: Tanjug

Vesti

29.12.2019

07:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji u nedelju oblačno i veoma hladno sa snegom, uz dalje povećanje snežnog pokrivača, u Vojvodini, Timočkoj i Negotinskoj Krajini suvo.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP

Krajem dana na severu Srbije prestanak padavina. Duvaće umeren do jak severozapadni vetar, krajem dana u slabljenju. Minimalna temperatura od -4 do -1°C, maksimala od -2 do 3°C. U brdsko-planinskim predelima Srbije očekuju se snežni nanosi i smetovi.

U Beogradu oblačno i veoma hladno sa slabim snegom. Krajem dana prestanak padavina. Duvaće umeren do jak severozapadni vetar, krajem dana u slabljenju. Minimalna temperatura -2°C, maksimala dnevna 0°C

U ponedeljak na severu Srbije suvo, u Vojvodini i sunčano, dok se u ostalim predelima očekuje oblačno, u južnim i centralnim predelima sa slabim snegom. Maksimalna temperatura od -2 do 3°C. Od utorka u svim predelima suvo. Tokom noći i jutra očekuje se mraz, a tokom dana očekuje se manji porast temperatura, maksimalna od 0 do 5°C.

U novogodišnjoj noći suvo i hladno, temperatura od -3 do 1°C, na višim planinama ispod -5°C.

Zadržava se period sa relativno nepovolјnim uticajem biometeorološke situacije na većinu hronično obolelih. Osobama sa cerebrovaskularnim tegobama i astmatičarima se i dalјe savetuje oprez. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu nervoze i glavobolјe. U saobraćaju je neophodna dodatna pažnja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading