(VIDEO) Baka Ivanka proslavila 100. rođendan sa ministrom Đorđevićem, poklonio joj 101. ružu

Autor: Tanjug

Vesti

24.12.2019

13:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Domu penzionera "Bežanijska kosa" danas je bila prava slavljenička atmosfera, a povod je 100. rođendan korisnice tog doma Ivanke Popović.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Zoran Đorđević i baka Ivanka Popović

Jedan od gostiju bio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, koji je tom prilikom istakao da se dom ponosi ljudima koji su u njemu i izrazio nadu da će se i ubuduće okupljati kako bi proslavljali rođendane.

- Imaćemo još mnogo razloga za slavlje, a već u martu će još jedan obeležiti jubilarni rođendan. Uvek ću se sa zadovoljstvom odazvati ovakvim pozivima - rekao je Đorđević.

Baka Ivanka je zahvalila svima na čestitkama i poručila da je ovaj dan za nju poseban. "Hvala vam što nam dajete podršku i što ste uz nas i hvala na svim željama", rekla je Popović.

V.d. direktora Gerontološkog centra Beograd Srđan Dimitrijević posebno je zahvalio ministarstvu na pomoći i podršci i istakao da su slavlja nešto što ispunjava svakoga.

Ivanka Popović rođena je 24. decembra 1919. godine u Tuzli.

Sa tri godine je došla u Beograd, gde je završila šest razreda Prve beogradske gimnazije, a onda još dva razreda gimnazije u Bečeju.

Radila je u Institutu "Batut", gde je stekla penziju 1979. godine.

Govori i francuski i nemački jezik.

Od 2009. godine se nalazi u Domu "Bežanijska kosa" u okviru Gerontološkog centra Beograd.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading