ER SRBIJA MEĐU PRVIM AVIO-KOMPANIJAMA JUGOISTOČNE EVROPE SA IATA NDC SERTIFIKATOM

Autor: Republika

Vesti

24.12.2019

11:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nove mogućnosti za distribuciju proizvoda

Foto: Promo foto

Međunarodna asocijacija za vazdušni saobraćaj (IATA) sertifikovala je Er Srbiju za drugi nivo NDC standarda (New Distribution Capability), svrstavši je tako među vodeće svetske avio-kompanije koje su svoj distribucioni sistem prilagodile savremenim načinima komunikacije. Er Srbija je tako postala jedna od prvih avio-kompanija jugoistočne Evrope koja je dobila NDC sertifikat nivoa 2, i prva na svetu sa najnovijom 19.2 verzijom sertifikata koji definiše potencijale  za distribuciju proizvoda. Zahvaljujući tom standardu, Er Srbija će od sledeće godine u okviru pilot projekta,  odabranim turističkim agencijama i korporativnim klijentima ponuditi portal kao platformu za distribuciju proizvoda, koji uključuje avio-kartu i sve dodatne usluge pre, za vreme i posle leta. NDC standard omogućava srpskom nacionalnom avio-prevozniku da na pravi način ponudi svoj proizvod na sve zahtevnijem tržištu.

- U današnje doba proizvod avio-kompanije postaje roba, tako da moramo biti spremni da menjamo naš pristup klijentima i prilagodimo ponudu našeg proizvoda trgovačkim principima, uz osluškivanje iskustava iz direktne prodaje. Zato je ovaj standard i sve ono što za njim sledi u našoj budućoj komunikaciji sa svima koji prodaju naše karte od veoma velikog značaja za Er Srbiju - izjavio je Jirži Marek, direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije.

Foto: Promo foto

NDC standard okuplja 79 vodećih svetskih avio-prevoznika sveta, a omogućava im da adekvatno transformišu i prilagode načine za ponudu svog proizvoda na tržištu. Taj program je podržan od strane brojnih subjekata turističke i IT industrije, a pokrenula ga ja IATA u cilju razvoja i usvajanja novog standarda za prenos podataka na tržištu zasnovanog na XML jeziku (Extensible Markup Language). Iz IATA navode da pružaju jedini zvanični program sertifikacije u industriji za podršku Novog distributivnog kapaciteta (NDC) standarda, odnosno NDC sertifikacionog programa.

- Dana 17. decembra 2019. godine, Akcionarskom društvu za vazdušni saobraćaj Er Srbiji, Beograd, dodeljen je status "NDC sertifikat" nivo 2, u okviru programa sertifikacije NDC. Ovaj status prepoznaje da Akcionarsko društvo za vazdušni saobraćaj Er Srbija, iz Beograda koristi poruke o upravljanju ponudama čije su šeme u skladu sa standardnom šemom NDC poruka, verzija 19.2.

NDC standard,  poboljšava mogućnosti za komunikaciju između avio-kompanija na jednoj strani i svih zainteresovanih strana drugoj strani i omogućava da usluge budu ponuđene širem auditorijumu uz značajno bolji kvalitet podataka. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading