Uz pomoć ovih trikova možete drastično smanjiti račun za struju

Autor: Telegraf

Vesti

21.12.2019

12:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako dani postaju sve hladniji, prinuđeni smo da pojačamo grejanje ili uključimo grejalice i klime.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Pre nego što počnete da koristite ove uređaje za zagrevanje prostorija, postoje određene stvari koje možete da uradite u svojoj kući i na taj način uštedite novac za struju.

Otkrivamo vam 5 korisnih trikova:

1.  Proverite sve svoje prozore i vrata. Čak i kroz najmanje pukotine može da se izgubi toplota.

2. Pogledajte sva vrata i prozore i upotrebite gipsani malter da pokrijete ove pukotine. Iznenadićete koliko će vam dom biti topliji.

3. Investirajte novac u zavese, ali birajte teške zavese napravljene od debljeg materijala. One će sprečiti izlazak toplote oko prozora.

4. Uradite izolaciju cevi. Iako je reč o većoj investicji novca, budite sigurni da će vam se isplatiti. Kada postavite izolacionu penu oko cevi za grejanje postići ćete energetsku efikasnost.

5. Obratite pažnju u koje vreme zagrevate dom. Ukoliko radite, postavite tajmer i odredite idealno vreme za grejanje prostorija. Najbolje bi bilo da se uključi sat vremena pre nego što ustanete iz kreveta i sat pre nego što dolazite kući.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading