Mirovnjacima Srbije, Mađarske i Slovačke dodeljene medalje

Autor: Tanjug

Vesti

27.09.2017

17:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukasarni "Topčider" održana je svečanost dodele medalja pripadnicima kontingenta Vojske Srbije i oružanih snaga Mađarske i Slovačke povodom završetka angažovanja na zadacima očuvanja mira u mirovnoj operaciji UN u Republici Kipar.

RepublikaFoto: mod.gov.rs
Zasluženo: Mirovnjacima dodeljene medalje

Odlikovanim pripadnicima tri vojske, na osnovu naređenja ministra odbrane Republike Srbije Aleksandra Vulina, vojne spomen medalje uručio je načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ravnopravno partnerstvo

Svečanosti su prisustvovali i načelnik Generalštaba Oružanih snaga Mađarske general Tibor Benko, načelnik Generalštaba Vojske Republike Slovačke general Milan Maksim, pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i predstavnici diplomatskog kora i UN.


General Diković je poželeo dobrodošlicu okupljenim mirovnjacima i ukazao na značaj zadatka koji slovački, mađarski i srpski vojnici, pod mandatom UN, zajedno obavljaju na Kipru i posvećenosti zajedničkom doprinosu izgradnji mira i bezbednosti u svetu, kao i bezbednosti naših država.
 
RepublikaFoto: mod.gov.rs
Detalj sa svečanosti

- Naše zajedničko angažovanje u misiji UN, ravnopravno partnerstvo, profesionalni i častan odnos prema zajedničkim obavezama, međusobno uvažavanje, poštovanje i razumevanje lokalnog stanovništva i međusobnih problema, pravi je primer kako treba sprovoditi ideje i ciljeve misija UN - navedeno je saopštenju.


On je posebno istakao da vojnici u misiji zadatke rešavaju u harmoničnim odnosima i da tokom višegodišnjeg zajedničkog angažovanja nije bilo događaja koji bi mogli baciti senku na izvanrednu saradnju i suživot u okviru misije.

Najviše ocene

Diković je dodao da je njihovo angažovanje u toj misiji ocenjeno najvišim ocenama nadležnih u misiji, UN i nacionalnim komandama.

Poželevši dobrodošlicu okupljenim mirovnjacima, generali Benko i Maksim, takođe su ukazali na izvanrednu saradnju pripadnika tri vojske u okviru istog kontingenta u misiji na Kipru, slažući se u oceni da je svaki pripadnik pojedinačno dao doprinos ispunjenju osnovnih ciljeva te misije koji se ogledaju u sprečavanju neprijateljstava između dve zaraćene strane na tom ostrvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading