Lekari temperaturu od 41,3 stepen prepisivali umoru! Dragana se danas bori sa 5 oboljenja, ne može da hoda, a deci fali mama

Autor:

Vesti

18.12.2019

09:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragana Đurić iz Borče obolela je od moguće Multiple skleroze, moguće neuroborelijoze, moguće mijastenije gravis, moguće sarkoidoze, moguće bolesti sistemskog vezivnog tkiva.

RepublikaFoto: printskrin/budihuman.rs
Dragana Đurić

Dragana je vodila normalan život, ali uz povremene visoke temperature i spuštanje desnog kapka koje su je pratile do novembra 2014. godine kada se porodila sa drugim detetom. Posle porođaja, temperature su bile češće i isle su sve do 41,3 stepena, lekari su prepisivali umoru, virusu i padu imuniteta.

U julu 2015. godine usled jake groznice i temperature od 41 stepen, Dragana nije mogla da kontroliše desno stopalo. Lečena na neurologiji u smislu MS, vađen je likvor i MR glave. Primila je kortikosteroide u visokim dozama u trajanju od pet dana.

Za vreme terapija pojavili su se plikovi po koži, ispala su joj četiri zdrava zuba i kosa je počela drastično da opada. Rečeno je da su u pitanju kontraidikacije, da će biti sve u redu i puštena je kući.

Foto: printskrin/budihuman.rs
Dragana trenutno ne prima nikakvu terapiju

Kada je stigla kući, dobila je skok temperature 41,3 stepena i hitno je hospitalizovana na Infektivnoj klinici, gde su joj našli upalu kompletnog trakta sa početnim stadijumom infekcije i bakteriju Boreliju.

Lečena je visokim dozama antibiotika dvadeset i jedan dan sa potpunim oporavkom. Nastavila je neometano da radi i testirala se tromesečno na bakteriju Boreliju. Svaki test je bio pozitivan i svaki put je pila lekove za istu.

Avgusta meseca 2017. godine, ponovo doživljava visoke temperature i na poslu počinju oštri bolovi u lumbalnom delu sa širenjem u obe noge sa izbijanjem modrica po nogama. Hospitalizuju je na Neurologiji, gde je otpuštaju posle tri dana.

U oktobru je hospitalizuju na Infektivnoj i rade ponovo punkciju kičme. Nije nađeno nista, nije nađena bakterija Borelija u kičmenoj mozdini. Otpuštaju je kući sa obrazloženjem da je bakterija Borelija bila lažno pozitivna.

U spletu više lekara različitih oblasti i analize koje su rađene govore o mogućoj sarkoidozi, mogućoj neuroborelijozi, mogućoj Multipla sklerozi, mogućoj sistemskoj bolesti, mogućoj mijasteniji gravis.

Pomozimo Dragani da stane na svoje noge

Slanjem SMS poruke: Upišimo 749 i pošaljimo SMS na 3030
Uplatom na dinarski račun: 160-6000000004306-30
Uplatom na devizni račun: 00-540-0004306.3
IBAN: RS35160005400004306315
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Ubrzo zatim odlazi na banjsko lečenje, gde od terapija pada na štap i zbog ponovne visoke temperature joj prekidaju vežbe i otpuštaju je kući. Ubrzo pada u kolica zbog nemogućnosti hoda. Dragana nema nikakvu vrstu terapije, trenutno je većinski deo dana u krevetu uz nenormalne bolove kičme i nogu na kojima izbijaju modrice.

Jedini spas je kozilijum lekara u Instanbulu, kako bi se adekvatno dijagnostikovala i dobila terapiju, eventualno stala na svoje noge. Za to su neophodna visoka novčana sredstva koje Draganina porodica ne može da priušti.

Draganina želja je da izvede svoju decu, da najmlađeg sina sama odvede u obdanište, da ona spremi, opegla, očisti, da ona bude majka i supruga kakva je bila pre nego što joj se ovo desilo.

Dragani su neophodna sredstva za odlazak u inostranstvo na dijagnostiku, za putne troškove, suplemente, električna invalidska kolica i preglede.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading