Posao za 100 najboljih lekara i 250 medicinskih sestara plus BESPLATNA specijalizacija i doktorske studije

Autor: Tanjug

Vesti

16.12.2019

16:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sto najboljih diplomaca medicinskih fakulteta i 250 najboljih maturanata srednjih medicinskih škola ove sedmice biće primljeni u radni odnos u zdravstvenim ustanovama u Srbiji, najavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Zlatibor Lončar

Kako je rekao, osim zaposlenja, mladi lekari dobijaju i specijalizaciju i doktorske studije o trošku države.

- Kada se to do sada dešavalo u našem zdravstvu? Svi su govorili kako treba misliti na one koji su sa najboljim prosekom završili medicinu, ali ih niko nije zapošljavao. Tražili su im novac za radno mesto, a deca su na kraju odlazila u inostranstvo - kazao je Lončar novinarima u Aranđelovcu gde je danas svečano uručeno 12 sanitetskih vozila zdravstvenim ustanovama u Srbiji.


Inače, u junu ove godine grupa od 100 najuspešnijih diplomaca medicinskih fakulteta u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kosovskoj Mitrovici i Kragujevcu primljena je u radni odnos, a ugovore o radu svečano im je uručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ministar Lončar je ranije rekao da će država na svakih šest meseci sprovoditi konkurs za 50 najboljih diplomaca i da će im omogućavati specijalizaciju i doktorske studije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading