Novi zamajac saradnji Novog Sada i crnogorskih gradova

Autor: Republika

Vesti

15.12.2019

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema bližih od građana Srbije i Crne Gore, a te veze su neraskidive i prethode svakoj diplomatskoj saradnji.

RepublikaFoto: Tanjug
Miloš Vučević

Ovo bi se, u najkraćem, moglo opisati kao suština onoga što su posle sastanka u Novom Sadu poručili gradonačelnik Miloš Vučević i crnogorski ambasador u Srbiji Tarzanom Miloševićem. Vučević je susret iskoristio i da Miloševiću, koji je odskora na funkciji, na kojoj je nasledio Branislava Mićunovića, poželi dobrodošlicu i uspešan mandat.

Vučević i Milošević konstatovali su izuzetno dobre odnose između Novog Sada i Budve, koji su gradovi pobratimi, a Vučević je istakao da Novi Sad ima odličnu saradnju i sa Tivtom i Herceg Novim. Oni su ocenili da su zajedničke aktivnosti na nivou lokalnih samouprava veoma bitne za razvijanje pozitivne klime u regionu, koja je neophodna kako bi se države dalje razvijale.

Foto: youtube.com/OtvoreniStudio
Tarzan Milošević

Govorilo se i o oblastima u kojima ima najviše potencijala za dalje produbljivanje i jačanje saradnje. Kako su zajedno konstatovala dvojica zvaničnika, to su pre svega ekonomija, turizam, sport, kultura...

Vučević je rekao da je Novi Sad kao nosilac dve prestižne evropske titule u oblastima omladine i kulture stekao bogato iskustvo koje rado deli.

STAVOVI IZNETI U PODRŽANOM MEDIJSKOM PROJEKTU NUŽNO NE IZRAŽAVAJU STAVOVE GRADA NOVOG SADA

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading