Vučević predao ključeve Amijenu

Autor: Republika

Vesti

15.12.2019

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi Sad se svečano oprostio od "funkcije" omladinske prestonice Evrope. Na velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta održana je u petak 13. decembra ceremonija predaje ključeva francuskom gradu Amijenu, koji je ovu titulu poneo za 2020. godinu.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Miloš Vučević i Amijena Brižit Fur

Gradonačelnik Miloš Vučević predao je ključeve gradonačelnici Amijena Brižit Fur i poručio:

- Ovo za nas nije kraj, već početak. Predajemo Amijenu ključeve, ali novosadska vrata ostaju otvorena za sve ljude dobre volje, za mlade, za one koji imaju energiju i koji veruju - poručio je Vučević i dodao da ova priča mora biti legat budućim generacijama.

Kako je rekao, u svemu je posebno važno što su na ovaj način bar malo uverili one koji razmišljaju da odu iz Srbije da ovo jeste i može biti dobar grad za život, kao i dobra država.

Foto: Tanjug/J. PAP

- Kakav će nam Novi Sad biti, zavisi od nas samih. Ako radite kao što su radili ovi sjajni mladi ljudi, stvari se mogu promeniti nabolje - istakao je Vučević.

Tokom 365 dana, koliko je Novi Sad bio omladinska prestonica Evrope, organizovano je 1.440 različitih aktivnosti u kojima je učestvovalo 29.140 mladih ljudi iz cele Srbije.

STAVOVI IZNETI U PODRŽANOM MEDIJSKOM PROJEKTU NUŽNO NE IZRAŽAVAJU STAVOVE GRADA NOVOG SADA

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading