Lekar u Nemačkoj godišnje zaradi za stan u Beogradu, brojka od koje će srpskim medicinarima da pozli

Autor: Mediji, Republika

Vesti

15.12.2019

06:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema pisanju nemačkog poslovnog portala Gehalt.de koji je u jednom tekstu objavio najnovije podatke o najvišim i najnižim platama u Nemačkoj u 2019., na prvo mesto stavlja lekare.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Iskusniji lekari dobijaju najveće plate u Nemačkoj i za godinu dana zarade  oko 115.320 evra bruto. Iza lekara slede stručnjaci za prodaju ili akvizicije, a oni zarađuju 99.635 evra za godinu dana. Ispod prethodna dva najplaćenija zanimanja idu direktori fondova (83.640) i lekari specijalisti (80.720 evra).

Finansijsko-računovodstveni menadžeri, regionalni menadžeri prodaje i statističari su takođe u samom vrhu. Slabije plaćeni, ako se to tako može nazvati, s obzirom da za naše uslove to i nisu male sume,  radnici u kuhinji godišnje zarade oko 21.907 evra bruto , frizeri 23.202 evra, konobari ili konobarice 23.620 evra, radnici u kol-centru 25.200 evra i recepcioneri  25.370 evra.

Na samom dnu platnog spiska u Nemačkoj nalaze se vozači, kuvari, zubarski asistenti, blagajnici i negovateljice.

Prema pisanju pomenutog portala, najviše plate imaju radnici sa juga Nemačke, a ubedljivo najviše su u pokrajini Hese.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading